A hétvégén ebben a városban gyűlnek össze a gazdagok, ezer magánrepülőt várnak

Ezen a hétvégén rendezik meg Las Vegasban az amerikaifutball legfőbb eseményét, a Super Bowlt. Ez pedig sok egyéb mellett rekordszámú magánrepülőt jelent.

Február 7. és 12. között a megszokottnál háromezer-ötszázzal több fel- és leszállásra számítanak a város három repterén, melyek jelentős részét magánrepülők adják. Várhatóan ötszáz magánrepülő fog parkolni a helyi repülőtereken, készen arra, hogy stílusosan szállítsa a gazdag utazókat a Super Bowl-meccsre és vissza.

De várhatóan még többen érkeznek és indulnak parkolás nélkül a Harry Reid, a North Las Vegas és a Henderson reptéren. A zsúfoltságot tovább fokozza, hogy a Super Bowl előtt még egy LIV Golf-versenyt is itt rendeznek meg.

A 2023-as Super Bowl másnapján az arizonai Phoenixből 931 magángép szállt fel, ami majdnem a duplája a 2022-es Super Bowl utáni 592-nek.

Egy átlagos februári napon Phoenixből naponta 190 magánrepülőgép indul, vagyis a sportesemény miatt a szokásosnál ötször nagyobb volt a repülőgép-forgalom. A WingX repülés adatszolgáltató szerint az Egyesült Államokban nagyon nagy a keresletet a magánrepülők iránt 2024-ben. Bár ez még nem éri el a huszonnégy hónappal ezelőtti csúcsokat, még mindig 10 százalékkal magasabb, mint a járvány előtti szintek.

Mondani sem kell, ezek a magánrepülőzések nem kis kibocsátással járnak. Egy ilyen megaesemény légi közlekedésből és energiafelhasználásból adódó napi szennyezése legalább a duplája az átlagosnak. Valószínűleg Taylor Swift is magánrepülővel érkezik, hogy megnézze barátját, Travis Kelce-t a Kansas City Chiefs játékosát, akárcsak a félidei szórakoztatást biztosító művészek, Usher és Justin Bieber.

A magánrepülők beáramlására reagálva a Légügyi Hatóság repülési korlátozásokat vezet be, amelyekre a Las Vegas közelében repülő könnyű légijárművek pilótáit is figyelmezteti.

2022-ben rekordot döntött a magánrepülős utak száma, és ezzel a kibocsátás 2021-hez képest több mint kétszeresére nőtt.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

magánrepülő | magángép | las vegas | SuperBowl

FOLYTASD EZZEL

Imádnak nálunk kempingezni ennek a két országnak a turistái

Kilenc wellness szálloda, ahol kipihennénk a tavaszi fáradtságot

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom