Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Legutóbb arról számoltunk be, hogy Amalfin új szabályok születtek, most pedig Szardínia felől érkeztek hasonló hírek.

Az olasz szigetnek már jó ideje meggyűlik a baja a turistákkal, így a '90-es évek közepe óta például már a híres rózsaszín part homokjára sem lehet rálépni. Ugyanezen a szigeten, Budellin most újabb strand, a Spiaggia del Cavaliere csatlakozik az ország tiltott gyümölcseinek sorához, a látogatók legnagyobb bánatára.

A Maddalena szigetcsoporton viszont ennyire nem súlyos a helyzet, ott csak korlátozzák két strand, a Cala Coticcio és a Cala Brigantina látogatóinak létszámát, és naponta maximum hatvan embert engednek be. A három eurós jegyeket egyelőre közvetlenül valamelyik helyi idegenvezetőn keresztül lehet megvenni, de hamarosan bevezetnek egy online alkalmazást is.

A szigetcsoport többi strandján már korábban bevezették a létszámkorlátozásokat: a Cala Sisine-re naponta maximum 1600 látogatót engednek be, a Santa Maria Navarrese strandjára 1300 főt, míg Cala Mariolu településen naponta maximum 550 fő tartózkodhat fejenként egy eurós díj ellenében.

Az ország délkeleti részén elhelyezkedő Villasimiusban a Punta Molentis, Riu Trottu és Portu Sa Ruxi strandoknál az autóval érkezőknek gépkocsinként tíz eurót kell fizetniük utasonként további egy euróval, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak három euróba kerül a belépés.

Stintino híres La Pelosa strandra szeptember 30-ig naponta legfeljebb 1500 ember léphet be 3,50 eurós jegy fejében, és szigorúan törölköző nélkül.

A strandolóknak azt tanácsolják, hogy inkább strandszőnyeget vigyenek magukkal, ami kevesebb homokot fog fel.

A keleti parton lévő Cala Birìalára naponta háromszáz embert engednek be, és maximum két órán át lehet a strandon tartózkodni. Hasonlóképpen Cala dei Gabbianin, ahol a látogatók felső határa 350.

Mindennek fényében érdemes megfontolni akár egy őszi kirándulást, sokak szerint a sziget ebben az évszakban igazán élvezetes.  Ha pedig maradnánk a nyárnál, akkor kutassuk fel a kevésbé ismert strandokat.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

olaszország | strand | korlátozás | szardínia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom