Ezért nem kennek vajat a szendvicsükre az amerikaiak

Néha egy véletlenszerű TikTok-videó kell ahhoz, hogy ilyen kérdéseket feltegyünk.

Ebben az esetben egy Amanda Rollins nevű, Párizsban élő amerikai influenszer a ludas, aki hamar felkapottá vált videójában  elmagyarázta, hogy a franciák –  szerinte – nagyon furcsa dolgot tesznek: vajat kennek a szendvicsükre.

"Amit ők csinálnak, az olyan, mint egy klasszikus szendvics: sonka, sajt és vaj. Szó szerint, csak kenik rá – nincs majonéz, nincs mustár, csak vaj" – mondja a videóban. Sokan ezt "undorítónak" tarthatják, szerinte valójában nagyon finom.

Az amerikai követők jelentős része kinevette Rollinst ezért az elemzésért,

holott rávilágított arra a kevéssé ismert tényre, hogy az amerikaiak nem értik, hogy vajat is lehet ám kenni a szendvicsre, nem csak majonézt.

De miért is nem népszerűek a vajas szendvicsek az Egyesült Államokban?

A magyarázat ott keresendő, hogy a csokoládéhoz hasonlóan az amerikai vaj nagy része is a lazább szabályozás miatt nem megfelelő minőségű; az európai vajnak magasabb vajzsírszázalékot kell tartalmaznia, mint az amerikainak, ezek a plusz százalékok pedig rengeteg ízt adnak hozzá.

Az amerikai vajat javarészt főzéshez és sütéshez készítik, és hacsak a fogyasztók nem járnak utána egy jobb minőségűnek, alapból nem sokat ad hozzá egy szendvicshez.

Bár a rizs elkészítése rendkívül egyszerűnek tűnik, milliónyi buktatója van. Könnyedén gumiszerűvé válhat, zabkása állaga lehet. Ha azonban tökéletes textúrát szeretnénk elérni, érdemes kipróbálni egy pofon egyszerű konyhai praktikát.

(Forrás: The Guardian, fotók: Getty Images)

amerikai | szokás | szendvics | vaj | kenyér

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom