Fantasztikus dizájnoázis ez a szocializmust újragondoló krakkói hotel

Ha bírod az ötvenes-hatvanas évek szoci-dizájnját és a stílusosan chic enteriőröket, ez a hotel garantáltan megremegteti a térdeidet.

A Puro Hotel 2013-ban nyílt meg és most a Paradowski Studio nevű helyi dizájniroda jóvoltából valami egészen bámulatosan újult meg. 138 szobájában minden a dizájnról szól,

melyben az építészek egy chic és letűnt Krakkót elevenítenek fel és vegyítenek kortárs részletekkel.

Az eredmény önmagáért beszél, minden bútora, négyzetcentije tökéletes dizájnoázis.

A szobák mellett a földszint ad helyet nap közben egy kávézós pékségnek, este pedig pazar éjszakai bárrá alakul,

amiben érezni a régi iskolai menzák hangulatát nagyon modern újragondolásban.

A városban nagyon kevés ilyen ötvenes-hatvanas évekből megmaradt enteriőrt találni – a Hotel Cracovia és a Hotel Forum volt ilyen, sajnos már egyik sem működik – valamint a Kino Kijów mozi, ami még mindig üzemel

– magyarázza Paradowska, aki hozzáteszi: a szüleik generációja nagyon nem szerette a szocialista építészetet és dizájn, mivel érzelmileg más emlékek fűzik őket ezekhez az időkhöz. Viszont a mostani generáció a dizájner szerint már máshogy veszi ezeket a dolgokat és képes értékelni az ekkori dizájnt.

Nagyon eltöltenénk itt pár estét!

Még több gyönyörű enteriőrt nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a füves háztetővel gyönyörű tóra tekintő izlandi villát, ezt a fenomenális holland faházat az erdő mélyén, ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amelyben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Fotók: Pion Studio)

építészet | hotel | szálloda | Lengyelország | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom