Close
Újgenerációs laboratóriumként született újjá ez a csodálatos szuperjacht

Újgenerációs laboratóriumként született újjá ez a csodálatos szuperjacht

A Gene Chaser támogatni fogja a Gene Machine szuperjachtot az emberiség számára legfontosabb tudományos kutatások elvégzésében.

A Damen Yachting korábban már óceánra bocsátott egy igen innovatív hajót, a Gene Chasert, ami létfontosságú tudományos kutatások végzésére született.

Ennek tökéletes párja a Gene Machine, ami ugyanolyan produktív és stílusos, mint elődje.

A hihetetlen szuperjacht február végén indult el Hollandiából, és jelenleg az Atlanti-óceánon hajózik, hogy találkozzon anyahajójával.

A két hajó a világ egyik vezető tudósa és feltalálója, Dr. Jonathan Rothberg tulajdonában van. Az ötvennyolc éves biotechnológiai vállalkozó a közelmúltban egy harmincperces Covid–19-tesztkészlet kifejlesztésén dolgozott a fedélzetén, és eltökélt célja, hogy a hajókat újgenerációs laboratóriumként használja az emberiség legnagyobb kihívásainak kezelésére, így a globális felmelegedés elleni küzdelemben, valamint az óceánok és a levegő megtisztításában.

A Gene Chaser tavaly még Blue Ocean néven szelte a habokat, azóta teljes körű felújításon esett át, hogy megfeleljen Rothberg szigorú elvárásainak. A laboratóriumok mellett vannak benne konferenciákra és oktatási célokra kialakított területek is, emellett összesen nyolc vendégkutató, négy főállású tudós, valamint hétfős személyzet számára biztosít minden igényt kielégítő szálláshelyet. A fedélzetén motorcsónakok, leszállóhajók és daru is található.

Ezzel szemben az MS Thurgau békeidőben egy sétahajó, amely a Boden-tavon, Németország, Ausztria és Svájc határán szállít a tó szépségében gyönyörködni kívánó utasokat. Az ötszáz személyes sétahajó a járvány ideje alatt használaton kívülre került, most azonban ismét munkába áll: oltóközponttá alakítják át.

(Fotók: Damen Yachting)

kutatólaboratórium | hajó | covid-19 | laboratórium | jacht

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram