Sokadszorra is beleszeretsz a hazai helyszínekbe, ha ezt az Instát görgeted. És ez volt a cél

A CNN megkereste őket, hogy legyenek ők az a magyar pár, akik bemutatják Budapest legfotogénebb helyszíneit. Magyarországon elsőként döntöttek úgy, hogy csak az utazóblog műfajára koncentrálnak – nem véletlen, hogy Kamenov Anna és Farkas Márton márkája, a TravelisedMe továbbra sem a követők számát akarja duzzasztani. Inkább azon dolgoznak, hogy egyre személyesebb és egyedibb tartalmakon keresztül mutassák meg azokat a hazai és kelet-európai helyszíneket, amelyekről bőven lehet újat mondani a mai huszon-harmincas utazóknak.

– "Annával mindketten nagyon szeretünk utazni, ez mindenképp adott egy kezdő lökést. Emellett mindkettőnk fejében megfogalmazódott már egy koncepció, aminek a megvalósításához partnerre találtunk egymásban. Nagyjából a nemzetközi travelblogok csúcsra járatásakor kezdtük el kidolgozni a részleteket” – kezdi a márka sztoriját Farkas Marci, aki fotósként már több mint ötévnyi iparági tapasztalatot és kapcsolatrendszert tudhatott magáénak, amikor belevágott az új projektbe.

Barátnője, Kamenov Anna az egyetem befejeztével, a multis tapasztalatszerzés után örömmel váltott kreatív területre. Számára a közösen kidolgozott üzleti terv és az első megvalósuló projektek hozták meg az igazi lelkesedést.

Mindketten vállaltak kockázatot, ráadásul úgy, hogy nem a bevált utazóblogger-receptet követték.
A kezdetektől Magyarországra és a közép-európai régióra akartak építeni, ellentétben azokkal a véleményvezérekkel, akik csak a trendi Instagram-célpontokban tudtak gondolkodni – teszi hozzá Marci.

– "Biztosak voltunk benne, hogy a hazai turisztikai célpontok iránt is lesz érdeklődés – folytatja Anna. Ezért párhuzamosan dolgoztunk a magyar és az angol nyelvű blogon is, hogy az ide látogató turistáknak és a magyar követőknek is tudjunk izgalmas helyeket mutatni."

A blog indulásához képest egészen korán, már 2018 elején jött az első áttörés: akkoriban még szponzorok nélkül, a saját befektetésükre építve járták az országot.

A Balaton környékén megtalálták azokat a vendéglátókat, szálláshelyeket, akik a téli balatoni hangulatot szerették volna bemutatni, és erre a koncepcióra harapott rá végül egy autómárka is, amely a klasszikus hippibusz mintájára készült kisbuszt adott a projekthez.

Az eddigi legnagyobb sikerük sem váratott sokáig magára. A CNN az Instagram-oldaluk alapján felkérte őket egy Budapestről szóló magazinműsorban való szereplésre. Ők lehettek az a magyar páros, akik Budapest legfotogénebb helyszíneit mutatták be a saját szavaikkal. – "Először fel sem akartam venni a telefont a számformátum miatt, és utána is nehezen hittük el, hogy meg fog valósulni a forgatás" – emlékszik vissza Marci. A tévéműsort végül többször is vetítette a csatorna, az USA-tól Európáig mindenhol látni lehetett.

Ez a megjelenés kapóra jött az üzleti gondolkodásuk szempontjából is. A TravelisedMe ugyanis az organikus növekedést és az erős követői elköteleződést tűzte ki célul. A jelenlegi ötezres követőtáborral még itthon is inkább a mikro kategóriába tartoznak – sok nemzetközi márkának ez önmagában nem lenne elég nagy bázis, de a meggyőző képanyagok és a nemzetközi referenciák miatt megnyílnak a kapuk.

Az a tény, hogy továbbra is egyedüli bloggerpárként működnek a belföldi utazások népszerűsítésében, a turisztikai szereplők figyelmét is felkeltette, és kaptak komolyabb megbízást a blogfelületen kívüli feladatokra. Néhány kivétellel az összes budapesti ötcsillagos szállodával dolgoztak már együtt – ezeknek a lényege nem az, hogy egy-egy Instagram-fotóért cserébe ejtőzzenek, hanem hogy a szálloda számára hasznosítható képanyagot adnak át, melyek egy részét a saját csatornájukon is megmutatják.

Ez már egy olyan tudatos márkaépítési szolgáltatás, ami később is kiemelheti őket az influencerek közül.

Marci szerint hosszú távon amúgy is csak azok a csatornák maradnak életben, ahol fel lehet fedezni a személyes sztorikat a képek, videók mögött. – "Ez számunkra is egy tanulási folyamat, mennyit szeretne tudni rólunk a közönség, hogyan mutassuk meg jobban magunkat a szövegekben vagy később a videós tartalmakban."

Egy szigorú irodai munkarendhez hasonló folyamatot kellett kialakítaniuk, ahol a kreatív koncepciókat együtt találják ki. Marci egy vérbeli vállalkozó, ráadásul ismerős volt a pr-megbízások világában.
Marci hozzáteszi: végig kellett csinálnunk néhány projektet, hogy a párja is lássa, tudatos munkával a tárgyalásokból és az ötletekből igazi tartalom lesz. Ezeket most már egyenrangúan tudják alakítani.

 

Bár mostanára összeszokott párosként dolgoznak, a szinte 0–24 órás együtt töltött időben adódnak konfliktusok. Anna elárulja azt is, ezeket miért nem szabad szőnyeg alá söpörni. – "Egy vita után például soha nem állunk kamera elé, mert nem lenne hiteles, ilyenkor a probléma megoldása, a közös hang megtalálása az első. Ezt a fajta őszinteséget szeretnénk megtartani még akkor is, ha ez csúszást jelent a napirendünkben."

A pár eredeti márkaötletében már szerepelt a közép-és kelet-európai régió bemutatása is, Anna részben bolgár származása miatt új lendületet kaptak ezek a projektek. Egy hosszabb beszámolót szántak már Bulgária rejtett kincseinek, a következő úti cél Albánia és Oroszország lesz. Ezeknek a helyszíneknek nagy előnye, hogy fotós szemmel bőven lehet még újat mondani róluk, nem beszélve a blogon is elmesélhető történetekről.

Ez is érdekelhet:

Ezeket a magyar fotósokat érdemes követni az Instagramon

Tele az Instagram tehetséges magyar fotósokkal, akik a Gemenci erdőtől a havas svájci Alpokig igyekeznek megkapó pillanatokat gyűjteni. Mutatunk tíz, követni érdemes profilt. 

(Fotók: Kamenov Anna és Farkas Márton)

interjú | nagy sztori | instagram | influencer | blogger

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom