Egy szakértő elárulta azokat a jeleket, amik azt sejtetik, hogy egy étterem turistacsapda lehet

Idézzük a cserkészeket: légy résen!

Constantina Demos, a Delicious utazási szakértője elárulta, hogy miként lehet kiszűrni a túlárazott éttermeket külföldön, és hogyan találhatunk helyettük hitelesebbet. Mindenek előtt Demos őszintén bevallotta, hogy még ő is „áldozatul esett már annak, hogy a kényelmet (és az éhes gyomrot) választotta az erőfeszítés helyett”.

A gyanút keltő helyek élén azok szerepelnek, amelyek csúcsidőben üresek, valamint az éttermek előtt álló személyzet olcsó ajánlatokkal próbálja becsalogatni a vendégeket.

Figyelmeztetett arra is, ha egy étterem „fontos látnivaló vagy nevezetesség közelében található, akkor az jó eséllyel turistacsapda", ha pedig az étlapján angolul olvashatóak a tételek, abban az esetben nyilvánvalóan csak turisták alkotják a vendégkörét.

Aztán, ha egy étteremben nem dolgoznak helyiek, szintén árulkodó jel lehet. „Ezt nehezebb kiszúrni, de ha azt látod, hogy a személyzet és a konyhában dolgozók angolul beszélnek, vagy nem tűnnek helyinek, akkor az étterem csak és kizárólag a turistákat szolgálja ki” – mondja.

Ha az adott vendéglátóhelyen sok asztal van, „a fő céljuk az, hogy minél több ételt pumpáljanak ki és minél több asztalt forgassanak meg. A szolgáltatás és a minőség nem elsődleges az ilyen típusú éttermeknél”.

Az üres asztalok hada – különösen csúcsidőben – szintén figyelmeztető jel, akárcsak az ételekről készült fotók. De vannak pozitív utalások is, amelyekre érdemes odafigyelni. A turisztikai szakértő szerint a rejtett gyöngyszemek közé tartoznak azok az ismeretlen ételek, amelyeket nem a mi ízvilágunkra szabtak.

Róma, Velence és az Amalfi-part – ezek Olaszország leglátogatottabb úti céljai, itt az ideje viszont annak, hogy felfedezzük Itália további varázslatos városait is.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

éttermek | külföld | tanácsok | jelek | turistacsapda | figyelmeztető

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Csábító a magas a kamat, de mást is mérlegelni kell – private banking az MBH Bankkal
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom