Egy szakértő elárulta azokat a jeleket, amik azt sejtetik, hogy egy étterem turistacsapda lehet

Idézzük a cserkészeket: légy résen!

Constantina Demos, a Delicious utazási szakértője elárulta, hogy miként lehet kiszűrni a túlárazott éttermeket külföldön, és hogyan találhatunk helyettük hitelesebbet. Mindenek előtt Demos őszintén bevallotta, hogy még ő is „áldozatul esett már annak, hogy a kényelmet (és az éhes gyomrot) választotta az erőfeszítés helyett”.

A gyanút keltő helyek élén azok szerepelnek, amelyek csúcsidőben üresek, valamint az éttermek előtt álló személyzet olcsó ajánlatokkal próbálja becsalogatni a vendégeket.

Figyelmeztetett arra is, ha egy étterem „fontos látnivaló vagy nevezetesség közelében található, akkor az jó eséllyel turistacsapda", ha pedig az étlapján angolul olvashatóak a tételek, abban az esetben nyilvánvalóan csak turisták alkotják a vendégkörét.

Aztán, ha egy étteremben nem dolgoznak helyiek, szintén árulkodó jel lehet. „Ezt nehezebb kiszúrni, de ha azt látod, hogy a személyzet és a konyhában dolgozók angolul beszélnek, vagy nem tűnnek helyinek, akkor az étterem csak és kizárólag a turistákat szolgálja ki” – mondja.

Ha az adott vendéglátóhelyen sok asztal van, „a fő céljuk az, hogy minél több ételt pumpáljanak ki és minél több asztalt forgassanak meg. A szolgáltatás és a minőség nem elsődleges az ilyen típusú éttermeknél”.

Az üres asztalok hada – különösen csúcsidőben – szintén figyelmeztető jel, akárcsak az ételekről készült fotók. De vannak pozitív utalások is, amelyekre érdemes odafigyelni. A turisztikai szakértő szerint a rejtett gyöngyszemek közé tartoznak azok az ismeretlen ételek, amelyeket nem a mi ízvilágunkra szabtak.

Róma, Velence és az Amalfi-part – ezek Olaszország leglátogatottabb úti céljai, itt az ideje viszont annak, hogy felfedezzük Itália további varázslatos városait is.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

turistacsapda | külföld | figyelmeztető | tanácsok | jelek

FOLYTASD EZZEL

Hat fantasztikus hely Horvátországban, amit ősszel meg kell nézni

Indul a szezon, így kávézz, ha jót akarsz magadnak

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom