Közeleg az uniós szavazás, változhatnak a kézipoggyászra vonatkozó szabályok

Az unió szeretné egységesíteni és átláthatóvá tenni az ingyen felvihető poggyászra vonatkozó szabályokat.

Az Európai Parlament Petíciós Bizottsága egyhangúlag határozatot fogadott el, amely felszólítja a légitársaságokat, hogy garantálják az utasoknak, hogy egy kézipoggyászt ingyen felvihetnek, és arra kéri az egyes országokat, hogy tartassák be az Európai Bíróság által a kézipoggyászra vonatkozó, 2014-ben hozott rendeletet.

2014-ben az Európai Bíróság úgy rendelkezett, hogy az „ésszerű” méret- és súlykövetelményeknek megfelelő kézipoggyász a légi utazás elengedhetetlen része, így az utasoknak nem kell külön fizetniük érte.

Az új szabályozás világossá teszi majd azt is, hogy pontosan mi számít „ésszerű“ méretnek és súlynak.

Az EU ezzel is szeretné egységesíteni a különböző légitársaságok eltérő kézipoggyász-szabályait, ami zavart és problémákat okozhat az utasoknak. Az, hogy a súly- és méretszabványok nagyban eltérhetnek az egyes légitársaságoknál, különösen akkor problémás, amikor az egyik járatról a másikra kell átszállni.

Emellett véget vetnének a gyakran megtévesztő repülőjegy-reklámoknak, amelyekből nem egyértelmű, hogy az ár nem tartalmazza az esetleges poggyászdíjakat, és sürgetik a légitársaságokat, hogy sokkal egyértelműbben tájékoztassák az utasokat a többletköltségekről, például a helyfoglalás díjáról valamint a repülési időről. Az állásfoglalás elfogadásáról októberben szavaz az Európai Parlament.

Ha aggódsz, hogy túllépi a poggyászod a súlyhatárt, ezt az online eszközt neked találták ki, ezzel a hét tippel pedig pikk-pakk becsomagolhatsz.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

repülő | táska | kézipoggyász | poggyász | európai unió

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom