Close
Nyolc hónap szabadságot kell kivennünk ezért az álomútért

Nyolc hónap szabadságot kell kivennünk ezért az álomútért

Nem kell tovább irigykednünk a történelem legnagyobb utazóira, és ami még jobb, Willy Foggal ellentétben nem szükséges nyolcvan napba belesűríteni egy földkerülést. A Viking Ultimate World Cruise-on Londonból indulva és ugyanoda érkezve kétszáznegyvenöt nap alatt hajózhatjuk körbe a nagyvilágot. Nyugalomban és kényelemben.

A Viking Cruises természetesen nem most debütál a világ körüli kirándulásával, bár a legutóbbi két turnéja összesen nem tartott annyi ideig, mint ameddig a 2019. augusztus 31-én startoló kolosszális hajóút fog. A nyolc hónapos álomutazás a cég történetének legnagyobb vállalkozását jelenti.

Az utazáson nem akármilyen lehetősége nyílik a jegyhez jutó szerencséseknek a világ megismerésére.

A résztvevők ötvenkilenc országot, száztizenhárom tengeri kikötőt és hat kontinenst érintenek a kétszáznegyvenöt nap alatt a Viking Sun nevű, négyszázhatvanöt lakosztályos hajóval.

A kilencszázharminc vendéget kényeztető vízi monstrumon összesen nyolc étteremben válogathatnak a kalandorok a világkonyhák ízeiből, a két kikötés közötti ejtőzésben skandináv spa, két fedélzeti medence és huszonnégy órás szobaszerviz segít.

Ami az útvonalat illeti, Londonból észak felé halad először a Viking Sun, lehűtve mindjárt a kedélyeket a norvég fjordokkal, majd Izland és Grönland után az északi vonalat követve Kanadát veszi célba a kapitány. Onnan mi más is következhetne, mint az Egyesült Államok (bostoni és New York-i megállóval), aztán a Karib-szigetekre érve felforrósodik a hangulat.

Dél-Amerikában heteket tölt majd a hajó, de unatkozni aligha fog bárki is, mert Brazíliát, Argentínát, Chilét és Perut keresi fel a világjáró csapat. Innen Közép-Amerikában folytatódik a kaland többek között Costa Ricát és Mexikót beiktatva, aztán egy kis pihenő jön Los Angelesben.

Az Angyalok városából a Csendes-óceánon át haladva érkezik meg a túra Ausztráliába és Új-Zélandra, hogy aztán az elmaradhatatlan ázsiai felfedezőtúrán gyűjthessenek emlékeket az utasok Balitól kezdve Thaiföldön át egészen Indiáig.

Levezetésként a hazafelé út Afrika megkerülése után érinti még Jordániát, Spanyolországot és Portugáliát, hogy aztán a londoni kikötőben érjen véget a háromnegyed évnyi álom. Az útra 93 ezer dollártól kaphatóak jegyek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók:Vikingcruises.com, Unsplash, Hafen-hamburg.de)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom