Close
Nyolc hónap szabadságot kell kivennünk ezért az álomútért

Nyolc hónap szabadságot kell kivennünk ezért az álomútért

Nem kell tovább irigykednünk a történelem legnagyobb utazóira, és ami még jobb, Willy Foggal ellentétben nem szükséges nyolcvan napba belesűríteni egy földkerülést. A Viking Ultimate World Cruise-on Londonból indulva és ugyanoda érkezve kétszáznegyvenöt nap alatt hajózhatjuk körbe a nagyvilágot. Nyugalomban és kényelemben.

A Viking Cruises természetesen nem most debütál a világ körüli kirándulásával, bár a legutóbbi két turnéja összesen nem tartott annyi ideig, mint ameddig a 2019. augusztus 31-én startoló kolosszális hajóút fog. A nyolc hónapos álomutazás a cég történetének legnagyobb vállalkozását jelenti.

Az utazáson nem akármilyen lehetősége nyílik a jegyhez jutó szerencséseknek a világ megismerésére.

A résztvevők ötvenkilenc országot, száztizenhárom tengeri kikötőt és hat kontinenst érintenek a kétszáznegyvenöt nap alatt a Viking Sun nevű, négyszázhatvanöt lakosztályos hajóval.

A kilencszázharminc vendéget kényeztető vízi monstrumon összesen nyolc étteremben válogathatnak a kalandorok a világkonyhák ízeiből, a két kikötés közötti ejtőzésben skandináv spa, két fedélzeti medence és huszonnégy órás szobaszerviz segít.

Ami az útvonalat illeti, Londonból észak felé halad először a Viking Sun, lehűtve mindjárt a kedélyeket a norvég fjordokkal, majd Izland és Grönland után az északi vonalat követve Kanadát veszi célba a kapitány. Onnan mi más is következhetne, mint az Egyesült Államok (bostoni és New York-i megállóval), aztán a Karib-szigetekre érve felforrósodik a hangulat.

Dél-Amerikában heteket tölt majd a hajó, de unatkozni aligha fog bárki is, mert Brazíliát, Argentínát, Chilét és Perut keresi fel a világjáró csapat. Innen Közép-Amerikában folytatódik a kaland többek között Costa Ricát és Mexikót beiktatva, aztán egy kis pihenő jön Los Angelesben.

Az Angyalok városából a Csendes-óceánon át haladva érkezik meg a túra Ausztráliába és Új-Zélandra, hogy aztán az elmaradhatatlan ázsiai felfedezőtúrán gyűjthessenek emlékeket az utasok Balitól kezdve Thaiföldön át egészen Indiáig.

Levezetésként a hazafelé út Afrika megkerülése után érinti még Jordániát, Spanyolországot és Portugáliát, hogy aztán a londoni kikötőben érjen véget a háromnegyed évnyi álom. Az útra 93 ezer dollártól kaphatóak jegyek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók:Vikingcruises.com, Unsplash, Hafen-hamburg.de)

álomhajó | világkörüli út | luxushajó | hajó | cruise

FOLYTASD EZZEL

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram