Close
Michelin-csillagos séf hétezer forintos hamburgere bolygatja fel éppen Amszterdamot

Michelin-csillagos séf hétezer forintos hamburgere bolygatja fel éppen Amszterdamot

Sztárséf által irányított étterme és hétszáz dollárról (kb. 210 ezer forintról) induló szobái vannak az amszterdami Waldorf Astoria szállodának, melynek vezetése kezdetben nem lelkesedett a hamburgerkiszállítás ötletéért. Aztán nagyot fordult a világ.

Vendégek és nyitott terű helyiségek hiányában a hollandiai hotelek jelentős része kénytelen volt elvitelre kínálni ételeket azért, hogy némi bevételhez jusson. A csatorna partján működő Waldorf Astoria esetében ez huszonhárom dolláros (kb. hétezer forintos) hamburgert jelentett.

“A séfeknek valami egyedit kellett alkotniuk. Ahogyan készítjük és ahogyan tálaljuk, az mind nagyban különbözik a többi hamburgertől” – mondja a különlegességről Roberto Payer, a szálloda menedzsere.

A csúcsfogás nem más, mint a huszonhárom dollárért (plusz kiszállítási díj) Uber Eats-szel érkező Waldorf Signature burger, amelyben 240 grammos Holstein-fríz húspogácsa költözik francia Brioche zsemlébe, prémium brit, bacon, érlelt holland sajt és háziszósz társaságában.

Sokat elárul róla, hogy az Uber Eats felhasználóinál átlagban 4,8 csillagon áll az értékelése.

A heti több száz megrendelés bizonyítja, hogy hatalmas sikere van a burgernek, bár értelemszerűen a prémium falatok nem pótolják a klasszikus éttermi élményt. A zárt térre vonatkozó étkezési korlátozások ráadásul még egy darabig érvényben lesznek az országban.

Jobbra látható Sidney Schutte

“A tökéletes hamburger elkészítése komoly kutatásokat igényelt” – árulta el Sidney Schutte séf, aki békeidőben a két Michelin-csillagos Spectrum éttermet vezeti a szállodán belül, ahol egyébként alapból nem szolgálnak fel hamburgert. A debütálás előtt kicsit ideges volt, mert úgy vélte, “tökéletesnek és egyben a legjobbnak kell lennie, ami Amszterdamban kapható”.

Korábban olyan hírek keringtek, hogy jövő héten enyhítenek a szigorításokon Hollandiában, ám a jelek szerint ez április végénél hamarabb nem következik be. A Waldorf esetében pedig a nagy kérdés az, hogy ha újranyithatnak a szállodák és a vendéglátóhelyek, mi lesz a szuperburger sorsa, azaz megmarad-e a menüben?

Itthon úgy fest, jövő héttől ismét élvezhetjük a teraszokat, ami több öt hónapnyi aszály után bizonyára sokak számára katartikus élmény lesz. Kérdéses viszont, mely teraszok nyitnak ki, mi mindenesetre most megmutatjuk, tavaly nyáron milyen szabadtéri helyek számítottak a kedvenceinknek.

(Forrás: Reuters, illusztráció: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ennek a strandételnek minden falatja maga a tökéletesség
Egészen különleges champagne-okkal indíthatod a napot az egyik kedvelt budapesti étteremben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom