Akár egész évben "zárva maradhat" a világ egyik legszebb országa

Bár Új-Zéland sikeres védekezése lehetővé tette a korlátozások országon belüli enyíhtését, határai aligha nyílnak meg idén.

Jacinda Ardern miniszterelnök szerint ennek oka az oltóanyagok globális bevezetése körüli bizonytalanság. A Pfizer/BioNTech vakcinák engedélyezése már a jövő hét első napjaiban megtörténhet, az első szállítmány viszont csak az első negyedév végére várható az országba. A tömeges oltás pedig vélhetően az év közepén indulhat meg. Ardern ugyanakkor azt is megerősítette, hogy Új-Zéland folyatatja az ún. utazási buborék kialakítását a szomszédos Ausztráliával és más csendes-óceáni nemzetekkel.

A határzár értelemszerűen rendkívül hátrányosan érinti az ország turizmusát,

Új-Zéland kormányának álláspontja szerint azonban egy esetleges nyitás ebben a szakaszban túl nagy kockázatot jelentene.

Az idegenforgalom újraindításához két dologból legalább egynek kell megvalósulnia. "Szükségünk van arra a bizalomra, amit az oltás jelent, azaz, hogy nem adjuk át másoknak a Covidot, vagy pedig elérjük, hogy a lakosság nagyobb része be legyen oltva, és ezáltal kialakuljon a megfelelő védettség. Mindkettő eltart egy ideig" – mondta Jacinda Ardern.

A járvány kitörése óta az ötmilliós Új-Zélandon a szigorú intézkedéseknek köszönhetően mindössze 1934 megerősített esetet regisztráltak, huszonöten vesztették életüket a koronavírus következtében.

Jó tudni

Változott a szabályozás, egy hete már csak így lehet beutazni Franciaországba. Nagy-Britanniában kijelölt szállodai karantén vár a bizonyos országokból érkezőkre. Eközben lazítanak Ausztriában a korlátozásokon, jövő héttől kinyithatnak a nem létfontosságú üzletek, az iskolák, az állatkertek és a múzeumok is. Bukarestben szintén enyhítettek, csütörtöktől pedig olyan simán be lehet utazni ebbe a szomszédos országba, mint régen. Az Európai Bizottság a napokban azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash)

utazás | 2021 | uj-zeland | beutazás | marad

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom