Újabb úti célnál telt be a pohár, távolmaradásra szólítják fel a brit bulizókat

A spanyol szigetek után Amszerdam is végleg megelégelte a brit legénybúcsú-turizmust, és hónapokkal ezelőtt beharangozott kampánnyal célozza meg a fiatal brit férfiakat, hogy inkább maradjanak távol, ha csak azért mennének, hogy vaduljanak és kirúgjanak a hámból.

A múlt héten indult online kampány célkeresztjében a 18 és 35 év közötti brit turisták állnak, akik ha olyan kifejezésekre keresnek rá, mint "legénybúcsú Amszterdamban", "olcsó szálloda Amszterdamban" vagy "kocsmázás Amszterdamban", akkor egy videóba botlanak, amely a túl sok ital, a kábítószer vagy más, antiszociális viselkedésformák következményeire figyelmezteti őket.

Az egyik videóban például egy részeg fiatalembert tartóztatnak le, a kísérőszöveg pedig így szól:

Egy zűrös éjszaka Amszterdamban + lerészegedés = 140 eurós bírság (53 ezer forintos) + büntetett előélet = kevesebb lehetőség. Tehát Amszterdamba jönnél egy zűrös éjszakára? Maradj távol!

Egy másik videón egy eszméletlen férfi látható, akit mentőautóval visznek kórházba, a szöveg pedig a következő: Drogozás Amszterdamban + az önkontroll elvesztése = út a kórházba + maradandó egészségkárosodás = aggódó család. Szóval drogozni jönnél Amszterdamba? Maradj távol!

Mint a város alpolgármestere, Sofyan Mbarki közleményben írta, továbbra is szívesen látják a turistákat, kivéve, ha rosszul viselkednek és kellemetlenségeket okoznak. Mint hozzátette, Amszterdam már most is rengeteg intézkedést hoz a túlzott turizmus és az elfogadhatatlan viselkedés ellen, többet, mint más európai nagyvárosok. De úgy véli, még ennél is többet kell tenni a következő években, ha a várost élhetőként akarják megtartani.

Ezért az is elképzelhető, hogy a kampány az év későbbi szakaszában a belföldi és a más uniós országokból érkező látogatókra is kiterjedhet.

Ezzel párhuzamosan a hónapban elindul a "How to Amsterdam" kampány is, amely a már a városban tartózkodó turistákat célozza meg a közösségi médián és az utcai táblákon keresztül, ahol az ittasság, a zajkeltés, az utcai dílerektől való drogvásárlás elkerülésére és a nyilvános vizelés tilalmára figyelmeztetik az embereket.

Itt megnézheted, többek között milyen intézkedéseket hozott már a város, hogy megelőzze a tömeget.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images, Unsplash)

Amszterdam | kampány | hollandia | brit | turisták

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom