Close
Egy amerikai séf kitalálta a “séfek Airbnb-jét”

Egy amerikai séf kitalálta a “séfek Airbnb-jét”

Íme a Sidegig, a szakácsok alkalmi munka toborzója.

A neves amerikai séf, Sean Brock Ben Ellsworth-szel közösen alapított új projektje béta verzióban hónapok óta működik már, ám mostantól hivatalosan is elérhető. A szolgáltatás elsősorban szakácsoknak és éttermi dolgozóknak lehet hasznos.

A Sidegig lényege, hogy az oldalon regisztráló séfek elkészítik saját profiljukat, eddigi szakmai tapasztalataiktól kezdve az általuk preferált munkaidőig elég sok mindent megadnak magukról, aztán ha valamelyik étteremnek hirtelen extra munkaerőre van szüksége, a weblap összehozza a potenciális ügyfeleket. A séfek azonnal értesítést kapnak, ha valahol lehetőség adódik, és eldönthetik, jelentkeznek-e rá.

Az ötlet Ellsworth fejéből pattant ki, miután az éttermi mosogatója egyik nap nem ment be dolgozni, és ott maradt egyedül a piszkos tányérokkal. Általában valamelyik barátját hívja fel ilyenkor és fizet neki a melóért, de erre akkor nem volt lehetősége, viszont éppen értesítést kapott egy Airbnb-foglalásról.

Abban a pillanatban egészen más gondolat futott át az agyán: de jó lenne, ha a srác szobafoglalás helyett inkább elmosná az edényeket!

Követték egymást az események, és percek alatt összeállt a Sidegig koncepciója.

Brock jelentleg Nashville-ben él és dolgozik, ahol számtalan éttermi projekt fűződik a nevéhez. Mindent elkövet azért, hogy jobbá tegye az éttermi alkalmazottak munkakörülményeit, igyekszik megteremteni az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között. A Sidegig pedig remekül passzol a filozófiájába.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

étterem | ügyfél | partner | sidegig | séf

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Hatalmas világjárványnak köszönhetők a ma annyira népszerű olasz borablakok

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram