Close
Egy amerikai séf kitalálta a “séfek Airbnb-jét”

Egy amerikai séf kitalálta a “séfek Airbnb-jét”

Íme a Sidegig, a szakácsok alkalmi munka toborzója.

A neves amerikai séf, Sean Brock Ben Ellsworth-szel közösen alapított új projektje béta verzióban hónapok óta működik már, ám mostantól hivatalosan is elérhető. A szolgáltatás elsősorban szakácsoknak és éttermi dolgozóknak lehet hasznos.

A Sidegig lényege, hogy az oldalon regisztráló séfek elkészítik saját profiljukat, eddigi szakmai tapasztalataiktól kezdve az általuk preferált munkaidőig elég sok mindent megadnak magukról, aztán ha valamelyik étteremnek hirtelen extra munkaerőre van szüksége, a weblap összehozza a potenciális ügyfeleket. A séfek azonnal értesítést kapnak, ha valahol lehetőség adódik, és eldönthetik, jelentkeznek-e rá.

Az ötlet Ellsworth fejéből pattant ki, miután az éttermi mosogatója egyik nap nem ment be dolgozni, és ott maradt egyedül a piszkos tányérokkal. Általában valamelyik barátját hívja fel ilyenkor és fizet neki a melóért, de erre akkor nem volt lehetősége, viszont éppen értesítést kapott egy Airbnb-foglalásról.

Abban a pillanatban egészen más gondolat futott át az agyán: de jó lenne, ha a srác szobafoglalás helyett inkább elmosná az edényeket!

Követték egymást az események, és percek alatt összeállt a Sidegig koncepciója.

Brock jelentleg Nashville-ben él és dolgozik, ahol számtalan éttermi projekt fűződik a nevéhez. Mindent elkövet azért, hogy jobbá tegye az éttermi alkalmazottak munkakörülményeit, igyekszik megteremteni az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet között. A Sidegig pedig remekül passzol a filozófiájába.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom