Amerikában összeálltak a szállodák az éttermekkel, és úgy tűnik, bejött nekik

A szállodai szobák kihasználatlanok, az éttermek zárva – a megoldás mindvégig ott volt az orrunk előtt.

Számos ötletes vagy szokatlan praktikát vetettek be a nehéz helyzetbe került éttermek az elmúlt hónapokban, hogy pandémiakompatibilis megoldást találva legálisan kijátsszák a világjárvány miatt bevezetett szabályokat.

A belgiumi Matthias and Sea például lakóautóban szolgálja fel a fogásait: a vendégek odagurulhatnak az étterem elé a saját járművükkel, vagy akár bérelhetnek is egyet, a felszolgálók pedig természetesen maszkban viszik ki a megrendelt ételt.

Édességgel a korlátozásokat is könnyebb átvészelni, és még az üzletnek is jót tesz. Ennek szellemében indult a bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered: csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben. Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején, és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Autóval, biciklivel, és persze gyalog is lehet érkezni a hotel elé, a szolgáltatás mindennap reggel nyolc és este hét között vehető igénybe. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt. A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik.

Itthon a Danubius Hotels által indított irodahotel, vagy room office szolgáltatás keretében szállodai szobát vagy lakosztályt bérelhet a vendég, ahol biztonságosan, nyugodt körülmények között dolgozhat, tárgyalhat vagy ebédelhet is üzleti partnerével. A nap végén pedig akár a szobához tartozó privát szaunában is lazíthat.

Az egyik legújabb ötlet egy philadelphiai étteremé, amely összeállt a hely fölött található szállodával, hogy annak üresen álló szobáiba szervirozza az ételt.

A Walnut Street Cafe hatvanöt dollárba kerülő menüjét további ötvendolláros szobadíj mellett vehetik igénybe a vendégek az AKA University City hotelben.

"Olyan kevés lehetőségünk volt a vendégek kiszolgálására, hogy azt mondtam: próbáljuk meg" – nyilatkozta Branden McRill, a Walnut Street Cafe társtulajdonosa. Az ötlet akkor vetődött fel, amikor a városban novemberben betiltották a beltéri étkezést. A vendégek egyébként – ha akarnak – akár egész éjszakára a szállodában maradhatnak. McRill szerint naponta átlagban hatvan vendéget fogadnak.

Hasonló koncepció mentén működik egyébként a brooklyni Le Crocodile, ahol száz dollárért háromfogásos menüt kínálnak az étterem feletti szálloda szobáiban, de Minneapolisban és Bostonban is találni ilyen jellegű opciót.

Bár ez a találmány drágább egy hagyományos éttermi szolgáltatásnál, de különleges élménynek számít és most egy olyan időszakot élünk, amikor az embereknek szükségük van ilyen sajátos impulzusokra. A vendégek értékelik ezt, és egyben gondolnak a nehéz helyzetbe került vendéglátósokra is, mert az egyik tulajdonos szerint a szállodaéttermekben sokszor a drágább bort rendelik, több borravalót adnak, ami pedig azt jelenti, hogy jól érezték magukat.

Ez is érdekelhet:

Hét gasztrotrend, amiért jövőre rajongani fogunk

Megnéztük, milyen változások várhatók jövőre a gasztronómiai életben.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Hotel Sacher)

 

.

amerika | konepció | szerviz | szálloda | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom