Ezért nem szabad a csomagunkat közvetlenül a fejünk fölött lévő tárolóba pakolni a gépen

Jó eséllyel repülés közben több értéktárgyat tartunk magunknál, mint egy átlagos napon – és ezzel bizony a tolvajok is tisztában vannak.

A fedélzeten történő lopások pedig sokkal gyakoribbak, mint gondolnánk. A rossz szándékú utasok általában az értéktárgyakkal teli táskákra szeretnek vadászni a gépen.

Jonathan Frankham utazási szakértő, a World Nomads utasbiztosító ügyvezető igazgatója szerint megfelelő körültekintéssel elkerülhető a legrosszabb forgatókönyv.

"A tolvajok az utasok biztonságérzetére építenek. Akkor szoktak lecsapni, amikor az utasok kényelmesen elhelyezkedtek a fedélzeten, hogy aztán nagyjából ezekben a pillanatokban, vagy az étkezések okozta zsibongás, a fények elhalványodása vagy a gyors vécére kiszökkenések idején próbálnak szerencsét" – mondja.

Éppen ezért azt tanácsolja, hogy a hosszú repülőutak alatt ne tartsuk a gépre felvitt kézipoggyászt a fejünk fölötti tárolószekrényben, hiszen úgy nem látjuk, ha közvetlenül a fejünk fölött turkál benne valaki.

Ellenben, ha távolabb helyezzük el (amennyiben van rá mód), abban az esetben azonnal észrevesszük, ha illetéktelen személy matat benne vagy veszi le.

A szakértő további megfogadandó tanácsa, hogy a mobiltelefonokra, a pénztárcára, az útlevelekre és készpénzre mindig gondosan ügyeljünk, és semmiképpen se hagyjuk őket őrizetlenül. A legjobb és legbiztonságosabb megoldás, ha ezeket a dolgokat deréktáskába pakoljuk.

Mindannyian ismerjük a repülésre érvényes nyilvánvaló normákat, azaz például ne dohányozzunk a fedélzeten, ne rúgjunk be és ne viselkedjünk gorombán. Jess Bohorquez utazási szakértő szerint azonban vannak még bizonyos etikettszabályok, amelyeket mindenkinek be kellene tartania.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

tolvajok | tanács | fej feletti tároló | utazás | fedélzet

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram