Három tésztaétel, ami annyira egyszerű, hogy még vizet sem kell forralni hozzájuk

Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három recept következik.

Pasta Puttanesca

A serpenyőbe 35 dkg linguini tésztát, 35 dkg kettévágott koktélparadicsomot, fél csésze olívabogyót, negyed csésze kapribogyót, fél csésze frissen aprított petrezselymet, két evőkanál olívaolajat, egy teáskanál sót, egy kevés őrölt feketeborsot teszünk. Felöntjük nyolc deciliter vízzel, majd nagy lángon felforraljuk. Gyakran keverjük át, hogy a tészta nehogy letapadjon! A tészta 10-12 perc alatt al dentére fő, a folyadék pedig elpárolog. Azonnal tálaljuk!

Garnélás spagetti

35 dkg spagettit, egy csokor tépett kelkáposztalevelet, egy doboz fehérbabot (leöblítve, lecsepegtetve), egy citrom reszelt héját, két evőkanál olívaolajat, két teáskanál sót, némi őrölt fekete borsot és nyolc deciliter vizet teszünk ezúttal a serpenyőbe, és az előző recepthez hasonlóan nagy lángon felforraljuk, majd gyakori kevergetés mellett 8 percig főzzük. Ezt követően hozzáadjuk az előkészített, megtisztított garnélát, és további 3-4 percig főzzük.

Gombás pestós metélt

35 dkg szélesmetéltet, 25 dkg felszeletelt gombát, három gerezd zúzott fokhagymát, negyed csésze zöld pestót, 20 dkg mascarponét, két evőkanál olívaolajat, két teáskanál sót, egy kevés őrölt fekete borsot és a megszokott módon nyolc deciliter vizet egy serpenyőbe öntünk. A gyors felforralást követően 10-12 percig főzzük, tálaláskor friss bazsalikommal kínáljuk.

Kétszer három étel gyorsan és egyszerűen

Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezők sem vallanak kudarcot.

tészta | recept | főzés | nélkül | olasz | étel

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés