Close
Már csak pár hét és megnyílik a világ talán legszínpompásabb kertje

Már csak pár hét és megnyílik a világ talán legszínpompásabb kertje

Annak is érdemes egyszer megnéznie, aki nem tartja magát a virágok rajongójának.

A káprázatos Keukenhof Hollandia legnagyobb és leghíresebb „virágfesztiválja”, egy valóságos tulipánmánia: a színpompás kertben több százféle fajtát láthatunk, összesen hétmillió virágot.

Ebben az évben március 23-án nyit meg, és egészen május 14-ig látogatható. Ez idő alatt valamennyi része nyitva áll majd a nagyközönség előtt, akik hetente változó kiállításokra számíthatnak.

És bár nyilvánvalóan rengeteg tulipánban gyönyörködhetünk (elvégre Hollandiában van), de akadnak íriszek, liliomok, nárciszok, orchideák, jácintok és még sok más növény is.

Mindez egy tizenhetedik századi kastély területén, Lisse városában, körülbelül fél órányira Hágától, Haarlemtől, Leidentől és Amszterdamtól.

A pazar Keukenhofban a virágok csodálásán és szagolgatásán kívül még rengeteg tematikus pavilont találni, lehet kerékpáros és gyalogos túrákat tenni, továbbá csónakázni és piknikezni is.

Jegyek itt vásárolhatók.

Eközben a svéd turisztikai hivatal arra buzdítja az utazókat, hogy kóstolják körbe az országot a varázslatos természeti szépséggel körülvett koktélbárokban.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

kert | virág | Keukenhof | botanikus | park

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram