Close
Félsz a repüléstől? Az easyJet segít

Félsz a repüléstől? Az easyJet segít

A légitársaság virtuális és jelenléti kurzusokat is indít azoknak, akik legyőznék a repüléstől való félelmüket.

A Fearless Flyer (Rettenthetetlen repülő) névre keresztelt tanfolyamra kilenc brit reptéren lehet benevezni, Manchesterben, a londoni Lutonon és Gatwicken, Bristolban, a Belfast Internationalen és Edinburgh-ben, valamint Glasgow-ban, Liverpoolban és Birminghamben.

A program három részre oszlik. Az első, két és fél órás részben Lawrence Leyton fóbiaszakértő és az easyJet egyik senior kapitánya ad magyarázatot azokra az esetleg ismeretlen hangokra vagy egyéb, aggodalmat keltő érzékszervi ingerekre, amelyekkel a fedélzeten találkozhatnak az utasok, emellett egy technikát is elsajátíthatnak a szorongás csillapítására.

A második részben egy egyórás Zoom-találkozó keretében vezetik végig a résztvevőket az utazás reptéri folyamatain, és kérdezhetnek is Lawrence Leytontól vagy a pilótától,

az utolsó részben pedig egy szintén egyórás élményrepülésen lehet élesben kipróbálni a tanultakat, a Fearless Flyer csapatának élő kommentárjait hallgatva.

Ez az alapcsomag fejenként 219 fontba (103 ezer forintba), két személyre 315 fontba (148 ezer forintba) kerül, de van egy VIP-kurzus is 497 fontért (234 ezer forintért). Aki erre fizet be, azt az élményrepülés napján egy kapitány kalauzolja végig, de a repülés előtt privát videocsetelhet is egy pilótával és a Fearless Flyer csapatával, VIP check-in-nel és biztonsági ellenőrzéssel szállhat be az élményrepülésre, ahol az első ülések valamelyikét kapja, és korlátlan ideig hozzáférhet a tananyagokhoz is. A tanfolyamot online is el lehet végezni 89 fontért (42 ezer forintért) vagy 147 fontért (69 ezer forintért), csomagtól függően.

A repüléstől való félelem annyira elterjedt probléma, hogy az egyik reptér külön csapatot alkalmaz arra, hogy segítsen enyhíteni a szorongást.

(Forrás: Breaking Travel News, képek: Getty Images)

easyjet | szorongás | félelem | utazási szorongás | félelem a repüléstől

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram