Close
Mádi bort díjaztak a világ egyik legnagyobb borversenyén

Mádi bort díjaztak a világ egyik legnagyobb borversenyén

Dupla aranyérmet kapott a Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tétele.

A verseny a világ egyik legnagyobb és legnehezebb megmérettetése, melyen a nevezett borok mindössze hat százalékát díjazzák dupla arany díjjal. 2019-ben összesen 4326 kiváló tételt neveztek harmincnégy országból, többek között Ausztráliából, Chiléből, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Japánból, Új-Zélandról, Portugáliából, Spanyolországból.

Ezek közül a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tétele édesbor kategóriában dupla arany elismerésben részesült. A Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor az egyetlen magyar borászat, amely díjat nyert a rangos versenyen. – “Ezt hatalmas sikernek éli meg a borászat, hiszen ez az első évjárat bora, és megerősíti a csapatot abban a hitében, hogy a Juliet Victor borok újradefiniálják a magyar borok, azonbelül a tokaji édes és száraz borok imázsát a világban” – mondta Váradi József, a Juliet Victor borászat alapító-tulajdonosa.

A verseny attól is különleges, hogy az ötszáztíz fős zsűriben kizárólag hölgyek foglalhatnak helyet, akik borszakértők, sommelier-k, vagy a bormarketing-ágazatban, vendéglátásban dolgoznak.

A borversenyt 2013-ban Yumi Tanabe alapította, akinek 1992-ben létrehozott boriskolájából több sommelier is kikerült már.

A Juliet Victor édes Szamorodni kristálytiszta, aranysárga színében arany villanások cikáznak, magas viszkozitás, nemes teltség jellemzi. Tiszta, kifejező illatában – a Tokaj-Hegyaljára oly jellemző botrytis mellett – édes, életteli sárgabarack, zamatos alma, selymes vanilia, bársonyos fehércsokoládé és diszkrét likőrösség váltakoznak. Kandírozott citrusok mellett az érett alma és a tea teszi még komplexebbé a rendkívül hosszan elnyúló utóíz élvezetét. Színén és ízvilágán túl, hosszú érlelési potenciáljában és kerek eleganciájában rejlik a bűvereje. Leginkább roston sült libamájhoz körtével ajánlható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Juliet Victor)

díj | borászat | Sakura Women’s Wine Awards | siker | juliet victor

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram