Close
Mádi bort díjaztak a világ egyik legnagyobb borversenyén

Mádi bort díjaztak a világ egyik legnagyobb borversenyén

Dupla aranyérmet kapott a Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tétele.

A verseny a világ egyik legnagyobb és legnehezebb megmérettetése, melyen a nevezett borok mindössze hat százalékát díjazzák dupla arany díjjal. 2019-ben összesen 4326 kiváló tételt neveztek harmincnégy országból, többek között Ausztráliából, Chiléből, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Japánból, Új-Zélandról, Portugáliából, Spanyolországból.

Ezek közül a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tétele édesbor kategóriában dupla arany elismerésben részesült. A Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor az egyetlen magyar borászat, amely díjat nyert a rangos versenyen. – “Ezt hatalmas sikernek éli meg a borászat, hiszen ez az első évjárat bora, és megerősíti a csapatot abban a hitében, hogy a Juliet Victor borok újradefiniálják a magyar borok, azonbelül a tokaji édes és száraz borok imázsát a világban” – mondta Váradi József, a Juliet Victor borászat alapító-tulajdonosa.

A verseny attól is különleges, hogy az ötszáztíz fős zsűriben kizárólag hölgyek foglalhatnak helyet, akik borszakértők, sommelier-k, vagy a bormarketing-ágazatban, vendéglátásban dolgoznak.

A borversenyt 2013-ban Yumi Tanabe alapította, akinek 1992-ben létrehozott boriskolájából több sommelier is kikerült már.

A Juliet Victor édes Szamorodni kristálytiszta, aranysárga színében arany villanások cikáznak, magas viszkozitás, nemes teltség jellemzi. Tiszta, kifejező illatában – a Tokaj-Hegyaljára oly jellemző botrytis mellett – édes, életteli sárgabarack, zamatos alma, selymes vanilia, bársonyos fehércsokoládé és diszkrét likőrösség váltakoznak. Kandírozott citrusok mellett az érett alma és a tea teszi még komplexebbé a rendkívül hosszan elnyúló utóíz élvezetét. Színén és ízvilágán túl, hosszú érlelési potenciáljában és kerek eleganciájában rejlik a bűvereje. Leginkább roston sült libamájhoz körtével ajánlható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Juliet Victor)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom