Jamie Oliver sült báránycombot, Paolo Sari bioséf pedig báránybordát tesz az asztalra húsvétkor.
Szerencsére mindketten megosztották tökéletes receptjüket, így elleshetjük tőlük az ünnepi menüsor legjobb fogásának minden trükkjét.
Mézes-zöldfűszeres bárányborda
Paolo Sari báránybordájának szíve-lelke a friss és jó minőségű alapanyagokban rejlik. A mézzel és fűszerekkel megkent húshoz pedig egy olyan zellerpürét készített, amelynek ízét az édesgyökér teszi egészen különlegessé.
A mézzel és fűszerekkel megkent báránybordákat pedig oldalanként öt-öt perc alatt süti egy vas serpenyőben tökéletesre,
hogy aztán az ünnepi hangulatot egy remekbe szabott tálalási praktikával tegye teljessé.
A pontos recept itt olvasható el:
Báránysült, ahogyan Jamie készíti
Sokan félnek nekifogni a báránycomb elkészítésének, pedig Jamie Oliver receptje a tökéletes példa arra, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat. Csupán rozmaringra, fokhagymára, citromra, egy csokor friss mentára, cukorra és borecetre van szükség ahhoz, hogy a zseniálisan elkészített húshoz
olyan mentaszószt társítsunk, amelyet vendégeink garantáltan nem felejtenek el, amíg élnek.
Mindehhez pedig jöhet egy krémes és lágy krumpipüré a teljes értékű főételért.
Jamie Oliver részletes útmutatása a fantasztikus fogás elkészítéséhe itt található:
A nemzetek konyháiból számos ötletet lehet meríteni a húsvéti menü összeállításához. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, mit eszik a világ az ünnepkor, itt pedig megmutatjuk, hogyan készíthető fine dining fogás a főtt tojásból és a sonkából.
(Fotó: Getty Images)
báránycomb | húsvét | húsvéti étel | bárányborda | jamie oliver | báránysült
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!