Close
Már nem New Yorkba mennének a magyarok szívük szerint

Már nem New Yorkba mennének a magyarok szívük szerint

A Repjegy.hu idén is megkérdezett csaknem hatvanezer embert, hogy ha tehetnék, hová utaznának el legszívesebben. A válaszok alapján összeállították a magyarok utazós bakancslistáját.

Az online repülőjegy értékesítéssel foglalkozó portál évente egyszer rendez nyereményjátékkal egybekötött felmérést a magyarok utazási vágyairól.

Ha a világon bárhová elutazhatna, ön mit választana? – ezt a kérdést tették fel most is az embereknek, és csaknem hatvanezren válaszoltak.

Az álom úti célok idei toplistája pedig nem más, mint:

1. Bora Bora, Francia Polinézia
2. New York, USA
3. Havanna, Kuba
4. Maldív-szigetek
5. Seychelle-szigetek
6. Barcelona, Spanyolország
7. Honolulu, Hawaii, USA
8. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
9. Sydney, Ausztrália
10. Bali, Indonézia

Összehasonlításképp a tavalyi eredmények:

1. New York, USA
2. Bali, Indonézia
3. Maldív-szigetek
4. Phuket, Thaiföld
5. Párizs, Franciaország
6. Sydney, Ausztrália
7. Los Angeles, USA
8. Honolulu, Hawaii, USA
9. Róma, Olaszország
10. Miami, USA

Idén szembetűnően dominálnak az egzotikus úti célok, miközben a közeli és általában nagyon népszerű európai városokból csak egyetlen egy fért fel a listára, Barcelona. A nagy kedvencek közül se London, se Róma, sem pedig Párizs nincs a top 10-ben. Sőt, a legnépszerűbb egyesült államokbeli városokból is csak kevés szerepel.

Talán a legnagyobb meglepetést mégis Francia Polinézia legismertebb szigete, Bora Bora jelenti. Ez a távoli hely tavaly még az első tízbe sem jutott be, idén pedig már ezt az úti célt választották a legtöbben.

Olyan városokat utasított ezzel maga mögé, mint az eddigi évek abszolút nyertese, New York, ami azért idén is előkelő pozícióban, a második helyen végzett.

Bora Bora mellett felbukkantak további új szereplők is, például az Indiai-óceán paradicsomi szigetcsoportja a Seychelle-szigetek, a hangulatos karibi szigetország, Kuba, és az Egyesült Arab Emírségek egyik legfelkapottabb városa, Dubaj.

A Maldív-szigetek, Bali és Hawaii viszont alaposan befészkelte magát a fejünkbe. A három különleges szépségű egzotikus szigetet idén sem tudta elmozdítani semmi a magyarok bakancslistájáról.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

new york | bora bora | utazás | bakancslista | trip

FOLYTASD EZZEL

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Ide kell utaznod, ha a világ jelenlegi legboldogabb városát szeretnéd látni

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom