Close
Ha már nem nagyon van forgalom a vilniusi repülőtéren, csináltak maguknak

Ha már nem nagyon van forgalom a vilniusi repülőtéren, csináltak maguknak

Egy régi, kedvelt műfajt élesztettek újjá. 

Amerikában volt a legnagyobb kultúrája a drive-in filmvetítéseknek, úgy az ötvenes-hatvanas években, amikor pöttyös szoknyás lányok és a kocsikkal menőző jampik gördültek be együtt az udvarokba. Az autósmozi enyhén szólva kiszorult a multiplex mozik megszületésével, de most, az emberi érintkezések tudatos korlátozásának idején jól jöhetne ez az opció. Van, ahol már fel is ismerték ezt, például Dél-Koreában.

Litvániában még egyet csavartak a dolgon, és igazolódva a koronavírus-trendekhez, a főváros elnéptelenedett repülőterénél nyitottak egy autósmozit. Az első vetítésen az Oscar-díjat nyert dél-koreai Parazitá-t izgulhatta végig a mintegy százötven autónyi nézősereg – természetesen a társadalmi távolságtartás szabályait betartva, egymástól legalább két méterre parkoló járgányokból, és járművenként maximum két nézővel.

“A projekt megvalósítása kellemes kihívást jelentett számunkra, hiszen a repülőtér békeidőben korlátozottan megközelíthető területnek számít, de most megnyithattuk a filmek szerelmeseinek. Ezzel lehetőség nyílt arra, hogy megmutassuk, hogyan lehet a repüléshez köthető tevékenységeket különféle eseményekkel összekapcsolni” – mondta Dainius Čiuplys, a vilniusi reptér vezetője.

Igazodva a repülőtér adta tematikához, a szervezők hetente különböző kontinensekről érkező filmeket mutatnak be.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Getty Images)

repülőtér | vilnius | koronavírus | autósmozi

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram