Ebben az ír gyökerű városban kanyarog a világ leghosszabb S-alakú függőhídja

Az Ohióban, a Scioto folyó partján található Dublin egyik alapítója nem meglepő módon egy ír volt, aki szülővárosa után nevezte el a születő települést 1810-ben.

A város azóta is őrzi ír hagyományait, számon tartja az ír vállalkozásokat, az óvárosában pedig megcsodálhatjuk a 19. századi építészet emlékeit. A történelmi városrész azonban néhány éve egy felújításon is átesett, legalábbis egy része.

Ekkor épült a város büszkesége, a Dublin Link nevű gyalogoshíd is, amelyre előszeretettel hivatkoznak a világ leghosszabb, S alakú függőhídjaként.

A 230 méteres átkelőt mindössze egyetlen, 52 méter magas pillér tartja, amelyen az út úgy halad át, mint a fonal a tű fokán.

A híd ugyan már 2020-ban megnyitott a látogatók előtt, ekkor a Covid miatt nem lehetett nagy ünnepséget csapni, így tartottak egy hivatalos megnyitót tavaly márciusban.

Érdekesség még, hogy a hídra többszínű LED-es világítórendszert szereltek, hogy minden létező világ- és emléknapon a megfelelő színekkel lehessen kivilágítani.

Ezt a hidat már évezredek óta tervezik, most pedig tényleg megépülhet, ez az átkelő pedig igazi adrenalinbombaként várja a kalandvágyókat.

(Forrás: Travel Awaits, képek: Getty Images, Wikimédia Commons)

ohio | függőhíd | gyalogos híd | S-híd | dublin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom