Szakértők szerint így lehet kibírni a hosszú távú repülőutakat

Rengeteg tapasztalatuk van, bízhatunk bennük.

Vélhetően mindenkinek megvan a saját praktikái egy hosszú repülőút elviseléséhez. Három film egymás után? Kedvenc szemmaszk egy jó alváshoz? Ezek működhetnek. Az alábbiakban viszont több száz, netán ezer repült órát maguk mögött tudó A-listás szakértők osztják meg tanácsaikat. Jó utat!

Jack Ezon az Embark Beyondtól azt mondja, mindig csomagolj pizsamát, hogy át tudj öltözni egy éjszakai repülőúthoz, és soha ne aludj kelet felé repülve, ha a járatod kevesebb, mint tíz órát tölt a levegőben, mert a felkelő naptól lesz jetlaged. Állíts össze egy listát azokról a dolgokról, amelyeket mindig is meg akartál csinálni, de sosem volt rá időd – a hosszú repülőút alkalmával lesz. Ne fogyassz alkoholt a gépen! Ha egy viszonylag rövidebb, de éjszakai járaton utazol, azonnal aludj el. A szakember a kézipoggyászok híve, tizenöt éve nem adott fel nagy bőröndöt, egy ilyennel három hétig is kibírja.

– Igyekszem jól hidratálni magam még a beszállás előtt – aztán tíz gramm melatonin (alvássegítő) elvégzi helyettem a többi munkát – ezek már Amalia Lazarovnak, a Travelicious szakírójának a szavai.

Petros Zissimos, Hellenic Holidays-től azt tanácsolja, viselj laza ruházatot, igyekezz hidratálódni, kerüld a felesleges sót és cukrot, tartsd be az alvási időbeosztást, és csomagolj keveset.

Christos Stergiou, a True Tipstől amint felszáll a repülőre, megpróbál fejben egyből átállni arra az időzónára, ahová készül és beállítja az óráját is. – Amikor megérkezem, igyekszem ébren maradni, bármi történjék. Már az első napra szórakoztató dolgokat tervezek, melyek megnehezítik, hogy elaludjak, még akkor is, ha úgy érzem, mindjárt összeesek – mondja.

Andy Moran (Kensington Tours) szerint is az alvás elkerülése a legfontosabb: a megérkezést követő első napon sem szabad szundikálni, mert az tönkreteheti az egész alvási programot.

A repülőgépen felszolgált ételek elég széles skálát fednek le a turistaosztályon kezünkbe nyomott sós mogyorótól kezdve az első osztályon séf által készített háromfogásos menüig. Az, hogy mit eszünk a levegőben, jelentős hatást gyakorol a repülési élményünkre. A legjobb esetben jóllakottan és elégedetten köszönünk el a személyzettől, de ha rossz típusú ételeket választunk (vagy kapunk), akkor kiszáradhatunk, keringési zavar léphet fel, vagy – ülésszomszédunk bánatára – puffadhatunk. A saját és utastársaink jóléte érdekében táplálkozzunk helyesen, és fogadjuk meg az alábbi tanácsokat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

tippek | alvás | tanácsok | utazás | szakértők

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom