Ez a luxusétel már biztosan nem szerepel a menüben Károly király rezidenciáin

A királyi ház levelet is írt a Peta állatvédő szervezetnek.

Ebben megerősíti, hogy a rezidenciáikon, vagyis Balmoralban, Sandringhamben, a Windsori kastélyban, a Hillsborough kastélyban és a Buckingham-palotában sem szolgálnak fel libamájat.

Károly egyébként már korábban is a magasabb állatjóléti normák szószólója volt, és a libamájat több mint egy évtizede kitiltotta saját birtokairól.

Karácsonyi terítés Windsorban

Az étel ellen a libák kényszeretetése, vagyis a libatömés miatt tiltakoznak az állatvédők. Elisa Allen, a Peta alelnöke üdvözölte a nyilatkozatot, és másokat is arra kér, hogy

kövessék a király példáját, és hagyják el a libamájat az étlapról idén karácsonykor és azután is”.

A szervezet eközben támogatja a libamáj kegyetlenségtől mentes alternatíváját, a növényi alapanyagokból készülő faux gras-t, és ebből küld is a királynak "együttérző politikája" elismeréseként.

Az Egyesült Királyságban egyébként tilalom sújtja a libamáj előállítását, a behozatalát és értékesítését azonban nem.

Erzsébet királynő halálával, aki maga is nagy hatást gyakorolt arra, hogy mit eszünk és iszunk, az élelmiszeriparban is nagy változások mehetnek végbe.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

III. Károly | libamáj | étel | állatvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom