Dubaj és Tokió után újabb kreatív közösségi pontot nyitott a japán autómárka, hogy azok is átérezzék a Lexus-életstílust, akik nem valamelyik négykerekűjük kormányát tekerik.
A neves márkához köthető élménystúdiót a japán Wonderwall iroda építésze, Katajama Maszamai tervei alapján húzták fel New York Meatpacking negyedében.
Nevezhetjük akár kulturközpontnak is, bár az enteriőrje alapján sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint ahogy ez a meghatározás hangzik.
Az biztos, hogy az egyhangúság bélyegét nem lehet rásütni a programokért felelős személyekre, mert kiállítások, installációk, filmvetítések, nyilvános beszélgetések és előadások házigazdája lesz a privát és közösségi tereket magában rejtő, néha szó szerint csillogó-villogó, kapcsolatépítőnek is felfogható központ (és még egy francia séf által vezetett étterme is van). A dizájn lehetővé teszi, hogy ezek a különböző formátumú és hangulatú események otthon érezzék magukat.
Alapból az indusztriális hatás érvényesül valamennyi helyiségben, elég csak ránéznünk a szétszórt vagy a falra aggatott alkatrészekre, az acélkerekekre, a masszív vaslépcsőkre, a kicsit könnyedebb formákért pedig a fából eszkábált falak és padlók felelnek.
Szinte egész Manhattan vibrálónak és útmutatónak mondható, de Meatpacking még ebből a változatos környezetből is képes kiemelekedni. Egymást váltják arrafelé a jobbnál jobb üzletek, a kiváló éttermek és a modernista dizájnnal dübörgő éjszakai bárok, ami egyet jelent a népszerűséggel és a turisták megszállásával – ezek után nem csoda, hogy az Intersect by Lexus itt indította be saját bizniszét, amely nemhogy tökéletesen passzol ide, hanem nagyon is sokat hozzátesz a városrészhez.
A háromemeletes épület egyik kiemelkedő része a Gregory Marchand által irányított étterem, bár a francia konyhafőnök csupán a következő négy-hat hónapban határozza meg a menüt, azt követően másvalaki kezébe kerül majd a fakanál.
Az Intersect by Lexus kulcsfontosságú projekt a japán gyár történetében, mióta a márka inkább a tervezésre fókuszál, és úgy tűnik, ennek eredményeként New York vendéglátó részlege egy fajsúlyos új szereplővel gazdagott.
(Fotók: wallpaper.com)
new york | közösségi tér | kultúra | autó | lexus | étterem
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!