Close
Már tizenkét járat száll fel hétfőn a budapesti repülőtérről

Már tizenkét járat száll fel hétfőn a budapesti repülőtérről

A hétfői járatok még alacsony kihasználtság mellett indulnak el, de ebben is látható némi emelkedés.

A járvány előtt naponta háromszáz-háromszázötven repülőgép szállt le és fel a repülőtéren, körülbelül negyven-negyvenöt ezer utassal, ez áprilisban kettő-öt járatra és százötven-kétszáz utasra csökkent – mondta Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

A repülési feltételek változatlanok: az utasoktól azt kérik, hogy egyedül és maszkban lépjenek be a terminál területére, kézfertőtlenítőt biztosítanak a helyszínen. Kérik továbbá, hogy az online utasfelvételt és az önkiszolgáló poggyászfeladást használják.

Az egymástól való helyes távolságot matricák jelzik a repülőtéren, és a terminálon is csak minden második széket lehet használni.

Valentinyi Katalin kitért arra is, a repülőtér nem zárt be az elmúlt hónapokban, viszont utasai kilencvenkilenc százalékát elvesztette; az előrejelzések szerint fokozatosan, de nagyon lassan áll majd vissza az utasszám a járvány előtti szintre. Tavaly 16,2 millió utas fordult meg a repülőtéren, az idén 17 millióra számítottak, de várhatóan csak 10-11 millió lesz. A tavalyi utasszámot valószínűleg csak 2022-ben érhetik el.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Magyarország is szerepel Európa tíz legjobb hálókocsis vonatútja között
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom