Close
Már tizenkét járat száll fel hétfőn a budapesti repülőtérről

Már tizenkét járat száll fel hétfőn a budapesti repülőtérről

A hétfői járatok még alacsony kihasználtság mellett indulnak el, de ebben is látható némi emelkedés.

A járvány előtt naponta háromszáz-háromszázötven repülőgép szállt le és fel a repülőtéren, körülbelül negyven-negyvenöt ezer utassal, ez áprilisban kettő-öt járatra és százötven-kétszáz utasra csökkent – mondta Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

A repülési feltételek változatlanok: az utasoktól azt kérik, hogy egyedül és maszkban lépjenek be a terminál területére, kézfertőtlenítőt biztosítanak a helyszínen. Kérik továbbá, hogy az online utasfelvételt és az önkiszolgáló poggyászfeladást használják.

Az egymástól való helyes távolságot matricák jelzik a repülőtéren, és a terminálon is csak minden második széket lehet használni.

Valentinyi Katalin kitért arra is, a repülőtér nem zárt be az elmúlt hónapokban, viszont utasai kilencvenkilenc százalékát elvesztette; az előrejelzések szerint fokozatosan, de nagyon lassan áll majd vissza az utasszám a járvány előtti szintre. Tavaly 16,2 millió utas fordult meg a repülőtéren, az idén 17 millióra számítottak, de várhatóan csak 10-11 millió lesz. A tavalyi utasszámot valószínűleg csak 2022-ben érhetik el.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images, Unsplash)

elindult | ferihegy | légiforgalom | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér | utazás

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom