Close
Így mehetünk majd újra moziba, ha a dán példát követjük

Így mehetünk majd újra moziba, ha a dán példát követjük

Nagyon messzinek tűnik a legutóbbi külföldi vakációzás, de még a mozis élmények, galérialátogatás is olyan távoli múltat idéz. Amikor hónapokkal ezelőtt bezárkózásra intették Európát, a járvány végét még senki sem látta, és ez mostanra sem változott. De a világ fokozatosan újraindul, hamarosan a biztonsági előírásokat betartva visszatérhetünk majd a mindennapokhoz. Ebbe a kultúrafogyasztás is beletartozik, ami Dániában nagy szívügy: néhány héten belül újraindulnak a múzeumok és a mozik is. 

Június elején érkezik a harmadik szakaszába a dán enyhítés: a korábbi tíz helyett már ötvenen tartózkodhatnak majd együtt közterületen – sőt, akár egy moziteremben is. A tervek szerint egy-két ülés maradhat ki az emberek között, hasonlóan azokhoz az intézkedésekhez, amelyeket a légi közlekedést érintően is pedzegetnek.

Fontos, hogy ez a harmadik szakasz csak akkor léphet érvénybe június elején, ha az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma nem lesz magasabb annál, amire számítanak. A hetekben egyébként nyitnak az éttermek, bevásárlóközpontok is, a sportlétesítmények, edzőtermek, klubok, éjszakai szórakozóhelyek viszont továbbra is zárva tartanak, úgy tűnik, augusztusig.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

post-korona | mozi | social distancing | koppenhága | film

FOLYTASD EZZEL

Lavmi Dú, mondta Háy János, majd a Dakota háznál elsírta magát

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram