Close
Így lehet tíz olasz várost bejárni mindössze 40 ezer forintért

Így lehet tíz olasz várost bejárni mindössze 40 ezer forintért

Lenyűgöző történelmi emlékek, kiváló borok, fantaszikus ételek, lelket simogató kávé, szenvedély, elegancia, romantika, életszeretet. Könnyű kitalálni, hogy Olaszországról van szó, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Így van ezzel a Wanderu nevű oldal és applikáció is, amely olyan itáliai itinert dobott össze, hogy azonnal utaljuk érte a pénzt – csupán 130 dollárt.

Ezért az összegért a vasúti és buszos utak foglalására specializálódott Wanderu jóvoltából Olaszország legfontosabb városait nézhetjük meg, méghozzá a lehető legolcsóbban.

Ehhez két dolgot vettek figyelembe: a partnerkapcsolatuknak köszönhetően kialakított országos lefedettséget, valamint azt a tényt, hogy a legkedvezőbb áron egyik városból a másikba eljutni busszal lehet.

A Wanderu-felhasználók körében a legnépszerűbbnek bizonyuló városokra építve állították össze az itiniert, hogy aztán az app az optimális útvonalat válassza ki egy-egy városhoz, miközben az utazási időt a legrövidebbre szorítja.

A 130 dollárért Róma, Nápoly, Firenze, Pisa, La Spezia, Cinque Terre, Bologna, Velence, Torinó és Milánó legfontosabb látnivalóit nézhetjük meg.

A túra Rómából vagy Milánóból indul – a célállomás is a két nagyváros egyike –, és ugyan nem mindig az ilyen buszos utak számítanak a legkényelmesebbnek, de a szervezők igyekeznek megkurtítani a menetidőt (Torinó és Milánó között például mindössze ötvenöt percig tart az utazás).

A leghosszabb szakasz a Nápoly és Firenze közti közel hatórás etap, de ha figyelembe vesszük, hogy a két város között nincs közvetlen repülőjárat, és így repülőgéppel is három óra lenne az út, már nem is annyira vészes.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

városnézés | túra | látnivalók | legrövidebb | itália

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram