Close
Díjnyertes kastélytól a legboldogabb magyar városig – Ezt a tíz cikket olvastátok a legtöbben idén

Díjnyertes kastélytól a legboldogabb magyar városig – Ezt a tíz cikket olvastátok a legtöbben idén

Rengeteg minden történt idén, így ugyanennyire sok olvasnivaló is akadt 2021-ben. Ha lemaradtál volna valamiről, most pótolhatod; egy csokorba gyűjtöttük az idei év legnépszerűbb cikkeit a Roadsteren.

Magyar fürdők a top tízben

Bath-tól Rejkjavikon át Vals-ig listázta a Lonely Planet a világ legjobb gyógyfürdőit, amiben nem is egy, hanem két magyar város termálfürdője is helyet kapott. Íme a lista, ami nagyon sokatokat érdekelt idén:

Cristiano Ronaldo, magánrepülő, faxgép

Rengetegen voltatok kíváncsiak rá, hogy a portugál gigasztár tulajdonában egy olyan magánrepülőgép is, amiről akár faxot is küldthet, ha ne adj’ isten lemerülne a mobiltelefonja, vagy netán lefagyna a WhatsAppja.

Díjnyertes magyar kastély

Sorra nyerte 2021-ben a díjakat ez a pompásan felújított magyar kastély, az elismerések tortáján pedig a cseresznye az Év legjobb kastélyszállója elismerés volt:

Közelben a legszebb város

A díjnyertes kastélyok mellett a díjnyertes városok is a figyelem középpontjába kerültek idén, például az, hogy melyik város nyerte el a világ legszebb városa címet. Súgunk: itt van a közelben és nagy valószínűséggel már jártál is benne.

A város, aminek csak hossza van

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg Szaúd-Arábia történetének egyik legfontosabb városfejlesztési projektjét mutatta be idén: egy százhetven kilométer hosszú városét, amiben többek között utcák és autók sincsenek.

Egy nagyon boldog magyar város

A legek és városok listáján szintén nagyon sokatokat érdekelt, melyik magyar város lett a legboldogabb egy felmérés szerint. Íme a győztes:

Becsípett Európa

Szintén rengetegen kattintottatok, hogy megtudjátok, melyik európai ország fogyasztja a legtöbb alkoholt – nem, nem a magyarok vagy a finnek, hanem nagyon egy nagyon meglepő ország – és azt, hogy mi hanyadik helyen állunk ezen a listán.

Hello tourist, on the left hand side!

Annyi dolgot veszünk természetesnek az életben; például az utazással kapcsolatban azt, hogy mindig a repülőgép bal oldalán szállunk fel a járatunkra. Most kiderült, miért, és úgy tűnik, nagyon sokan meg akartátok tudni erre az egyszerű kérdésre a választ.

Négyszintes vízesés

A dubaji világkiállításon debütált egy egészen hihetetlen vízesés, amire nagyon sokan kíváncsiak voltatok. Mikor Csáki Csabi kollégánk megírta ezt a lelkes ajánlót, még nem tudta, hogy egy hónap múlva élőben is megnézheti – az ő dubaji élményeiről itt olvashattok, arról pedig, hogy milyen elképesztő sziklatúrázni az Emírségekben, itt.

Otthonok egy kunáért

Mint ismert, Olaszország évek óta csábítja elnéptelenedő városaiba egyeurós házakkal a külföldieket, a kezdeményezés pedig megtetszett egy horvát kisvárosnak is, ahol ötven forintért vehetünk magunknak házat – és nektek is, mivel nagyon sokan meg akartátok tudni, hogy is van ez.

Köszönjük, hogy ennyien olvastatok minket idén, maradjunk együtt jövőre is!

(Fotók: Getty, Unsplash, The Guardian, hivatalos oldalak)

lista | vízesés | lonely planet | prága | gyógyfürdő

FOLYTASD EZZEL

Katasztrofális a helyzet az aszály miatt, a folyók élővilága is veszélybe került Angliában

„Kötelező” csókolóznod, ha ezeken a helyeken jársz Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom