Close
Elgondolkodtató freskóval reagált a vírusra a világ egyik fontos street art művésze

Elgondolkodtató freskóval reagált a vírusra a világ egyik fontos street art művésze

Guillaume Legros, ismertebb nevén Saype sem maradhatott tétlen, a saját fejlesztésű környezetbarát festékével rajzolt freskót Beyond Crisis címmel. A street art művészt 2019-ben a Forbes a világ harminc legbefolyásosabb harminc év alatti művésze közé válogatta. Rajzolt már az Eiffel-torony elé, a Mars-mezőre, és a világ számos táját bevette már fantasztikus alkotásaival. Most Svájcban festett a koronavírusra reagálva. 

Mielőtt bárki azt feltételezné, hogy a művész bármennyire is szennyezi a környezetet, ahogy a füves felületekre fest, megnyugtató információ, hogy az általa kifejlesztett természetközeli festéket használ.

Kréta és szén kerül a festékekbe, így senkinek sem esik bántódása, az anyatermészetnek sem.

Monumentális rajzaival sokszor reagál a világra, természetesen a világjárvány mellett sem tudott elmenni szótlanul, Beyond Crisis címmel egy háromezer négyzetméteres, úgynevezett landart rajzot készített, a svájci hegyek között.

A rajz egy kislányt ábrázol, aki miközben a távolba – vagy jelképesen a jövőbe – néz, előtte emberek alkotnak egy kört, egymás kezét fogva. A művész a formára is odafigyelt: az összekapaszkodott pálcikaemberek formája megidézi a fenyegető vírus alakját.

Együtt viszont könnyebb, és menni fog – üzeni az óriási rajz, amit természetesen drónfelvételek örökítettek meg, hiszen síkból figyelve egészen más a hatás.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Vimeo)

nagy sztori | reskó | Guillaume Legros | Saype | alpok

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Komoly változások jönnek Velencében azért, hogy a város ne veszítse el a lelkét

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom