Close
Elgondolkodtató freskóval reagált a vírusra a világ egyik fontos street art művésze

Elgondolkodtató freskóval reagált a vírusra a világ egyik fontos street art művésze

Guillaume Legros, ismertebb nevén Saype sem maradhatott tétlen, a saját fejlesztésű környezetbarát festékével rajzolt freskót Beyond Crisis címmel. A street art művészt 2019-ben a Forbes a világ harminc legbefolyásosabb harminc év alatti művésze közé válogatta. Rajzolt már az Eiffel-torony elé, a Mars-mezőre, és a világ számos táját bevette már fantasztikus alkotásaival. Most Svájcban festett a koronavírusra reagálva. 

Mielőtt bárki azt feltételezné, hogy a művész bármennyire is szennyezi a környezetet, ahogy a füves felületekre fest, megnyugtató információ, hogy az általa kifejlesztett természetközeli festéket használ.

Kréta és szén kerül a festékekbe, így senkinek sem esik bántódása, az anyatermészetnek sem.

Monumentális rajzaival sokszor reagál a világra, természetesen a világjárvány mellett sem tudott elmenni szótlanul, Beyond Crisis címmel egy háromezer négyzetméteres, úgynevezett landart rajzot készített, a svájci hegyek között.

A rajz egy kislányt ábrázol, aki miközben a távolba – vagy jelképesen a jövőbe – néz, előtte emberek alkotnak egy kört, egymás kezét fogva. A művész a formára is odafigyelt: az összekapaszkodott pálcikaemberek formája megidézi a fenyegető vírus alakját.

Együtt viszont könnyebb, és menni fog – üzeni az óriási rajz, amit természetesen drónfelvételek örökítettek meg, hiszen síkból figyelve egészen más a hatás.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Vimeo)

street art | nagy sztori | Guillaume Legros | alpok | Saype

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom