Ezek az év legjobb tóparti úti céljai Európában

Ha szeretnél valamelyik vízparton relaxálni, de a nyüzsgő, naptejillatban úszó tengerparti üdülővárosoktól ódzkodsz, a következő csendes, de rendkívül csodálatos környezetben fekvő tópartok valamelyike lesz a te helyed!

Bled és Bohinj, Szlovénia

Szlovénia észak-nyugati részének kétségkívül leglátogatottabb turisztikai látványossága Bled, és a tó közepén található kis sziget, rajta a Mária mennybemenetele-templommal.

De ha már Szlovénia, akkor nem feledkezhetünk meg a Bohinj-tóról sem. A legenda szerint, amikor Isten befejezte a világ megteremtését, rádöbbent, hogy megfeledkezett egy kicsi, addig csendben várakozó embercsoportról – türelmükért cserébe nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet azóta Bohinjként ismerünk. Az ötszázharminc méter magasságban fekvő, káprázatos Bohinj-völgy és a kristálytiszta vizű Bohinj-tó a Júliai-Alpok legvarázslatosabb helye.

Saimaa-tó, Finnország

Finnország területének tizedét tavak borítják, melyeket a Finn-tóhátság területén gyakran csatornák, kaszkádok, zuhatagok és vízesések kötnek össze egymással.

Központját az erdőségekkel övezett Saimaa-tó képezi az ország délkeleti részén. Számos öböl, félsziget és erdőséggel borított sziget teszi felejthetetlen élménnyé a tóhátságon tett kirándulást.

Storsjön-tó, Mälaren-tó, Svédország

A Mälaren Svédország harmadik legnagyobb tava, nyugatról kelet fele húzódik, és a Balti-tengerbe ömlik Stockholmnál.

A tó körül több mint ezerkétszáz kis sziget és kastély található, tökéletes hely azok számára, akik nyugodt pihenésre vágynak.

A Storsjön-tó 464 négyzetkilométer területű, a legmélyebb pontja pedig hetvennégy méter. Ez teszi lehetővé, hogy a tóban nem fagy meg az élet még a mínusz harmincfokos hidegben sem. A Nagy tó kilencezer évvel ezelőtt jött létre.

Carezza-tó, Garda-tó, Caldaro-tó, Braies-tó, Olaszország

Olaszországban nehéz egyetlen egy tavat kiemelni, a teljesség igénye nélkül soroljuk fel a szívünkhöz közel állókat: a dél-tiroli Carezza-tó hihetetlen színeiről hírhedt, Szivárvány-tónak is nevezik, és az Alpok egyik legszebb tavaként tartják számon.

Az Alpok egyik legmelegebb vizű tava az 1,8 km hosszú, 0,9 km széles Caldaro-tó. Átlagos mélysége négy méter körül mozog, kitűnő az úszáshoz és a szörfözéshez is. Braies-tó, vagy más néven Dolomitok gyöngye varázslatos smaragd színben pompázik.

Mivel a Dolomitok részét képezi, a legszigorúbb védelem alatt áll, az UNESCO természeti örökségeinek egyike.

Végül, és nem utolsósorban nem mehetünk el szó nélkül a Garda-tó mellett, amely az olaszországi tavak királynője: vízparti kávézói, luxuséttermei és szállodái télen-nyáron várják a látogatókat.

Ez is érdekelhet:

Eldugott európai szigetek, ahol paradicsomi körülmények várnak

Mutatunk néhány eldugott európai szigetet, amelyeket egytől egyig szívesen felfedeznénk.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

utazás | | Carezza-tó | Mälaren-tó | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom