Close
Ezek az év legjobb tóparti úti céljai Európában

Ezek az év legjobb tóparti úti céljai Európában

Ha szeretnél valamelyik vízparton relaxálni, de a nyüzsgő, naptejillatban úszó tengerparti üdülővárosoktól ódzkodsz, a következő csendes, de rendkívül csodálatos környezetben fekvő tópartok valamelyike lesz a te helyed!

Bled és Bohinj, Szlovénia

Szlovénia észak-nyugati részének kétségkívül leglátogatottabb turisztikai látványossága Bled, és a tó közepén található kis sziget, rajta a Mária mennybemenetele-templommal.

De ha már Szlovénia, akkor nem feledkezhetünk meg a Bohinj-tóról sem. A legenda szerint, amikor Isten befejezte a világ megteremtését, rádöbbent, hogy megfeledkezett egy kicsi, addig csendben várakozó embercsoportról – türelmükért cserébe nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet azóta Bohinjként ismerünk. Az ötszázharminc méter magasságban fekvő, káprázatos Bohinj-völgy és a kristálytiszta vizű Bohinj-tó a Júliai-Alpok legvarázslatosabb helye.

Saimaa-tó, Finnország

Finnország területének tizedét tavak borítják, melyeket a Finn-tóhátság területén gyakran csatornák, kaszkádok, zuhatagok és vízesések kötnek össze egymással.

Központját az erdőségekkel övezett Saimaa-tó képezi az ország délkeleti részén. Számos öböl, félsziget és erdőséggel borított sziget teszi felejthetetlen élménnyé a tóhátságon tett kirándulást.

Storsjön-tó, Mälaren-tó, Svédország

A Mälaren Svédország harmadik legnagyobb tava, nyugatról kelet fele húzódik, és a Balti-tengerbe ömlik Stockholmnál.

A tó körül több mint ezerkétszáz kis sziget és kastély található, tökéletes hely azok számára, akik nyugodt pihenésre vágynak.

A Storsjön-tó 464 négyzetkilométer területű, a legmélyebb pontja pedig hetvennégy méter. Ez teszi lehetővé, hogy a tóban nem fagy meg az élet még a mínusz harmincfokos hidegben sem. A Nagy tó kilencezer évvel ezelőtt jött létre.

Carezza-tó, Garda-tó, Caldaro-tó, Braies-tó, Olaszország

Olaszországban nehéz egyetlen egy tavat kiemelni, a teljesség igénye nélkül soroljuk fel a szívünkhöz közel állókat: a dél-tiroli Carezza-tó hihetetlen színeiről hírhedt, Szivárvány-tónak is nevezik, és az Alpok egyik legszebb tavaként tartják számon.

Az Alpok egyik legmelegebb vizű tava az 1,8 km hosszú, 0,9 km széles Caldaro-tó. Átlagos mélysége négy méter körül mozog, kitűnő az úszáshoz és a szörfözéshez is. Braies-tó, vagy más néven Dolomitok gyöngye varázslatos smaragd színben pompázik.

Mivel a Dolomitok részét képezi, a legszigorúbb védelem alatt áll, az UNESCO természeti örökségeinek egyike.

Végül, és nem utolsósorban nem mehetünk el szó nélkül a Garda-tó mellett, amely az olaszországi tavak királynője: vízparti kávézói, luxuséttermei és szállodái télen-nyáron várják a látogatókat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom