Meglepő, de igaz: turisták körében egyre népszerűbbek ezek az országok

Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia továbbra is a kedvelt úti célok közé tartozik. De melyek azok a feltörekvő országok, amelyeket a turisták kezdenek felfedezni maguknak? Mi már tudjuk, és mutatjuk is.

A közelmúltban Európában és vonzáskörzetében nagyrészt olyan országokban növekedett a legjobban az idegenforgalom, amelyek nem számítanak klasszikus turistaparadicsomnak. Az ENSZ turisztikai világszervezete, a UNWTO adatai szerint ezekben az országokban nőtt a legnagyobb mértékben az idegenforgalom az elmúlt években.

Örményország

A kaukázusi országot általában a szomszédos Grúziát is érintő körutakon ejtik útba a turisták.

A népszerű úti célok között van a főváros, Jereván és a több száz éves kolostorok.

Bosznia-Hercegovina

Horvátország tengerparti része – különösen Dubrovnik – a legzsúfoltabb üdülőhelyek között van, így nem csoda, hogy sok látogató elkalandozik a szomszédos országokba.

Ezek közül a legnépszerűbb Bosznia: a legkedveltebb célpont Mostar városa, ahova a legtöbben egy-két napra látogatnak el Horvátországból.

Grúzia

A grúziai turizmus növekedése az utazási irodákat is meglepte.

A húzóágazat az országban a gasztroturizmus, valamint népszerűek a Tbilisziben található kaszinók is.

Azerbajdzsán

A főváros, Baku az elmúlt évtizedekben rendkívüli fejlődésen ment keresztül. A gyorsan növekvő, főként az olajvagyonból meggazdagodott várost sokan hasonlítják Dubajhoz.

Azerbajdzsánban a főváros számít a legfontosabb turisztikai célpontnak, de szintén népszerű az őskori sziklarajzokról ismert Qobustani Nemzeti Park.

Moldávia

Moldáviában sokáig elhanyagolható volt a turisták száma, most viszont ez az egyik leggyorsabban fejlődő ágazat.

Az országban leginkább az Intrepid Travel nemzetközi utazási iroda lát fantáziát, különösen a borturizmus miatt.

Izland

Az izlandi turizmus 2010 óta több mint négyszeresére emelkedett, és a növekedés nem lassul.

Izland fő vonzerejét természeti kincsei adják, igaz, az izlandiak egy részét aggodalommal tölti el a turisták rohama.

Észak-Macedónia

Az oda irányuló turizmus nagy részét az egyik nagy utazási iroda, a Cox&Kings szervezi, jellemzően a szomszédos országokat is magába foglaló körutak keretében.

A legnépszerűbb célpontok között található az Orhidi-tó, és a 10. századi Sveti Naum templom.

San Marino

A világ egyik legkisebb állama egy-két nap alatt bejárható.

San Marino nem is elsősorban nevezetességei miatt kedvelt: a bélyeg- és érmegyűjtők körében váltak értékessé az ottani pénzérmék és bélyegek. Mostanában a legnépszerűbb San Marinó-i célpont a postamúzeum.

A lista jól mutatja: ahogy a globális turizmus tovább növekszik, egyre nagyobb lesz a kis országok, új üdülőhelyek iránti érdeklődés is, hiszen a kontinensek közötti utazás is egyre könnyebbé válik.

Abban azért erősen kételkedünk, hogy például Grúzia lepipálja Barcelonát, ahol évente több mint hétmillió turista fordul meg. Bár, sosem lehet tudni!

Ez is érdekelhet:

Ha Phuket már túl turistás, a Maldív meg unalmas – Öt érintetlen, egzotikus úti cél

Ha már unod Phuketet és Bali sem hoz lázba, talán pont ezek az eldugott szigetek lesznek a kedvenceid.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

örményország | célpont | utazás | azerbajdzsán | san marino

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom