Close
Íme négy hotel, melyekben vétek lenne csak az éjszakát eltölteni

Íme négy hotel, melyekben vétek lenne csak az éjszakát eltölteni

Chicagótól Chiléig összegyűjtöttünk négy olyan bámulatos szállodát, amely akár önmagában úti cél lehet. 

Hoxton Hotel, Chicago

Portland és Brooklyn után a szeles, vagyis inkább magyar városban nyílt meg az Egyesült Államok harmadik Hoxtonja.

chicagói Hoxton máris lekörözi két testvérét abban, hogy a brand történetében először ott ejtőzhetünk tetőtéri medencében, kényeztethetjük magunkat wellness-stúdióban, és ez az egység kapott egy kétemeletes közösségi irodát is, amit természetesen nem a szállóvendégek számára alakítottak ki.

A tervezők meghagyták a száznyolcvankét vendégszobás hotel indusztriális jellegét, így a betonmennyezet mellett a raktár stílusú ablakok emlékeztetnek az épület ipari múltjára, míg az otthon melegéért a fehérre és halvány rózsaszínre mázolt falak felelnek.

A kényelemhez és a hangulathoz múlt század közepi bútorok, sárgaréz lámpákkal díszített ágyak, valamint a chicagói művész, Cody Hudson által tervezett szőnyegek és ágyneműk járulnak hozzá, illetve a helyi galériákkal együttműködve a litográfiáktól a festményekig több mint háromszázötven műalkotás és egyéb régiségek díszítik a helyiségeket.

The Thief, Oslo

Az a klasszikus eset, amikor a szállás nem csak egy hely, ahová a lehető legkésőbb érkezünk, és ahonnan a leghamarabb távozunk. Az elég formabontó módon A Tolvaj névre keresztelt szálloda ugyanis egy utazás fénypontja is lehet, ezt pedig teljesen egyedi koncepciójának köszönheti.

A szálló azért kapta a nevét, mert a környék a 18. században tolvajok és egyéb alvilági elemek menedékének számított. A Tjuvholmen, azaz Tolvaj-sziget manapság a város egyik legtrendibb pontja, kortárs múzeumokkal, Instagram-kompatibilis kávézókkal és éttermekkel, friss építészettel teli negyed, szóval a The Thief nagyon passzol oda.

A formabontás, a minőség és a kreativitás minden négyzetcentiméterét áthatja, a konyhától a lakosztályok dizájnján át a programokig.

A The Thief étterme, a Thief Foodbar Oslo tíz legjobb étterme közé tartozik. David Taylor festménynek is beillő fogásokat alkot, mindegyik képes színt csempészni a norvég mindennapokba. A skandináv konyha irányvonalainak megfelelően igyekeznek lokális alapanyagokkal dolgozni.

Soori, Bali

A divatos kávézókkal és üzletekkel telített népszerű Canguutól fél órán át kell nyomnunk a pedált, hogy a boltokat és az éttermeket fokozatosan felváltsa a békés rizsteraszok, a hagyománytisztelő falvak és a csendesebb strandok sokkal inkább megindító látványa.

A kifinomult és modern stílusú épületet maga a tulajdonos, az építészként dolgozó Soo K Chan álmodta meg. Az igazán megnyugtató pihenés érdekében a dizájnban a vízszintes és függőleges vonalak, a kő és a víz, a természetes textúrák, valamint a szürke árnyalatai dominálnak. A parkosított kertet úgy alakították ki, hogy elősegítse a hűvös levegő áramlását, ezért a resortban, illetve a medence környékén sem kell tartanunk a fullasztó melegtől,

ráadásul az egész épületkomplexumnak minimális a környezetre gyakorolt hatása.

Az összesen negyvennyolc minimalista luxusvillát magáénak tudó Soori valamennyi épületéhez, illetve lakosztályához saját szabadtéri lounge, étkező és medence tartozik. A hatalmas Mountain View villák az igazán figyelemre méltóak: a minibárral és mindenféle technikai csodával felszerelt lakosztályában a rizsteraszok és a békésen figyelő Batukara-hegy vonulatainak látványára ébredhetünk a királyi méretű ágyon, kívánságunkat pedig huszonnégy órán át komornyik lesi, és még klasszikus esőzuhanyt is vehetünk.

Puro Vik, Chile

Az üvegbungalók mindegyike egyedi hangulattal és dizájnnal lepi meg a vendéget, legyen szó a 18. századi Franciaországot idéző bohém motívumokról, a 19. században Japánban ismertté vált Hirosige Utagava művészete előtti tisztelgésről, vagy a 20. századra jellemző pop art stílusjegyekről. A fürdőszobákban sem maradtak adósak a kreativitással: mindegyik szobához tartozó fürdőben különböző típusú márványt találunk.

Ezek a kis házak a romantika jegyében két főre optimalizáltak, éjszakánként ezerszáz dollárba kerülnek.

A szállás legfőbb vonzereje a susogó fákkal, méltóságteljes hegyekkel és szőlőtőkékkel megrajzolt pazar panorámája mellett a verandán elhelyezett kádja, melyet ideális esetben naponta kétszer használ a vendég: napindítóként reggel, illetve egy pohár bor és a naplemente társaságában kora este – ennél romantikusabb programot aligha lehet elképzelni a völgyben. Apropó romantika: felvetődhet a kérdés, hogyan bújhatunk el egy üvegházban, hogy a négy fal mögött történő dolgok ne a nyilvánosság előtt történjenek.

Nos, nem kell aggódni, mert mindegyik szobához sötétítő is tartozik.

(Fotók: Soori Bali, Dezeen, The Thied, Travelandleisure.com)

különleges | chicago | exkluzív | soori | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram