Ezek nehéz idők, jelentette ki René Redzepi.
A koppenhágai, három Michelin-csillagos Nomát több alkalommal választották meg a világ legjobb éttermének, mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne érintenék az aktuális események. Az étterem séfgéniusza, René Redzepi Instagramon jelentette be, hogy legalább április 14-ig szünetelnek, mivel ezt látják a legbiztonságosabb megoldásnak.
Annyit még hozzátett, hogy senkit nem bocsátanak el – ez itthon már több étterembezárás során megtörtént az elmúlt napokban –, sőt, a dolgozók napi három alkalommal ételt is kapnak, és az egészségügyi kiadásaikat is fedezik.
"Ezek nehéz idők lesznek a vendéglátásban is – mondta Redzepi.
– Ha tehetik, ne töröljék a foglalásaikat, csak csúsztassák egy későbbi időpontra!"
A másik, többszörösen a világ legjobbjának választott étterem, a modenai Osteria della Francescana már hat napja bezárt, igaz, az olaszországi helyzetet ismerve csoda, hogy eddig nyitva tartottak. A hazai fine dining éttermek is sorra jelentik be a szünetet: eddig a Babel, a Textúra, a Laurel, illetve a Kiosk Pest és a Kiosk Buda is az időleges bezárás mellett döntöttek.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Drámai helyzetben a turizmus
- Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek
- Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Bezárták a legnagyobb múzeumokat a spanyol fővárosban
- Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében
- Hét aranyszabály, arra az esetre, ha otthonról kell dolgozni
- Olaszország-szerte bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket
- #otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok
- Az Egyesült Államok harminc napra felfüggeszt majdnem minden beutazást Európából
- Ezért mondom le inkább a New York-i utamat
- Hét kérdés és válasz a koronavírusról, ami mindenkit foglalkoztat
- Veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány – Ezek az utazást érintő intézkedések
- Így alakítja át az utazásainkat a friss olasz helyzet
- Ilyen az első nap a lezárt Olaszországban
- Koronavírus: az egyik légitársaság ingyenessé teszi a foglalás-módosítást
rene redzepi | koronavírus | laurel | babel restaurant | kiosk buda | noma restaurant
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!