Close
Koronavírus: csökkenti belföldi járatainak számát az egyik amerikai légitársaság

Koronavírus: csökkenti belföldi járatainak számát az egyik amerikai légitársaság

Jelentős intézkedéseket vezet be az amerikai United Airlines a koronavírus terjedése miatt: csökkenti belföldi járatainak számát, nem vesz fel új dolgozókat, illetve arra kéri az alkalmazottakat, hogy aki teheti, vegyen ki fizetés nélküli szabadságot.

Ezek közül a belföldi járatok számának csökkentése számít történelmi lépésnek, mert a United az első légitársaság, amely bevezeti ezt az Egyesült Államokban. A társaság közleménye értelmében áprilistól tíz százalékkal kevesebb utast szállít országon belül, a külföldi járatok kapacitását pedig húsz százalékkal csökkenti.

A chicagói bázisú United tette eddig a legdrasztikusabb lépést az amerikai légitársaságok közül: az Államok és Ázsia között közlekedő járatainak felét törölte. Az American Airlineshoz és a Deltához hasonlóan Kínába és Hongkongba nem indít gépeket, de az európai és a dél-amerikai járatok számát is csökkentette, előbbit tíz, utóbbit öt százalékkal.

A belföldi változások nem jelentik azt, hogy valamennyi célállomáson megszüntetik a szolgáltatást, hanem csak átszervezik:

például Chicago és az oregoni Eugene reptere között nem közlekednek a gépek, de Eugene-ból továbbra is lehet repülni San Franciscóba és Denverbe.

A United vezetése szerint ezek a korlátozások valószínűleg májusban is érvényben lesznek, de természetesen sok minden függ a vírus esetleges további terjedésétől.

Korábban megírtuk, hogy a Vuhanból induló vírus hogyan alakította át az utazási lehetőségeket, illetve azt is, milyen példátlan lépéseket tett Kína a továbbterjedés megakadályozása érdekében. A légitársaságok többsége szokatlan intézkedéseket vezetett be, rengeteg járatot töröltek már. Kínában sok szállodát bezártak, Olaszország északi felében több település is vesztegzár alá került. A velencei karnevált idő előtt befejezték, a milánói bútorszalont későbbre tolták, a Baselworldöt és a genfi autószalont ebben az évben meg sem tartják.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

csökkenti | repülés | koronavírus | United Airlines | járat

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom