Close
Ezeket a turistalátványosságokat és eseményeket befolyásolja a koronavírus terjedése

Ezeket a turistalátványosságokat és eseményeket befolyásolja a koronavírus terjedése

Az egész Ázsiában kezdődött a sanghaji Disney Resorttal, aztán nem sokkal később a kontinens valamennyi, Disney-tematikájú szórakoztató-központját elérte. A koronavírus terjedése miatt nem csupán Kínában, hanem a világ számos pontján átmenetileg bezártak ismert látványosságok, és rengeteg patinás rendezvényt töröltek vagy halasztottak el.

Franciaországban száznál is több fertőzött esetet regisztráltak, ezért határozatlan időre újra bezárták a párizsi Louvre-t elsősorban a dolgozók érdekében. Összesen több mint kétezer-háromszáz embert alkalmaznak az intézményben, mely egyike a világ leglátogatottabb múzeumainak. Napi körülbelül tízezer ember kíváncsi a tárlatokra, a bolygó minden pontjáról érkeznek a látogatók, ezért a dolgozók szakszervezete szerint csak idő kérdése lett volna, mikor jelenik meg a vírus a Louvre falain belül.

A szöuli Kjongbokkung királyi palotában határozatlan ideig szünetelnek a vezetett túrák, egyénileg viszont végig lehet járni az eredetileg 1395-ben felhúzott épületet. Maradva Ázsiában, a 634 méter magas Tokyo Skytree március első napján bezárt, a tervek szerint március 15-től látogatható újra. A tokiói Disneyland és a DisneySea március 16-án nyitja meg a kapuit, az Universal Studios március 15-ig zárva tart. A hongkongi Disneyland és az Ocean Park, valamint a thaiföldi Legend Siam átmenetileg és határozatlan ideig szintén nem fogad látogatókat.

Az egyik európai gócpontnak számító észak-olaszországi Milánóban is érintettek a jelképnek számító épületek: korlátozottan ismét látogatható a Dóm, ellenben a Scala továbbra is zárva van.

Itália északi felében számos múzeumba tilos még a belépés, a velencei Peggy Guggenheim Collection korlátozza a látogatók számát,

és arra kéri az embereket, hogy legalább egyméteres távolságot tartsanak egymástól.

Ázsiában többek között a pekingi Palace Museum, a The Mori Art Musem, a Modern Művészetek Múzeuma, a Kiotói Nemzeti Múzem, a dél-koreai Nemzeti Múzeum sem fogad látogatókat bizonytalan ideig.

Mint megírtuk, jó néhány patinás esemény elmaradt Európában és szerte a világban. A velencei karnevált idő előtt befejezték, a milánói bútorszalont későbbre tolták, a Baselworldöt és a genfi autószalont ebben az évben meg sem tartják. A híres Tokiói Maratonon kizárólag profik és kerekesszékesek indulhattak (amatőrök nem), Párizsban nem rendezték meg a szokásos téli félmaratont.

A thaiföldi Forma–1-es futamot elhalasztották, vélhetően hasonló sorsra jut az április 5-re kiírt Vietnámi Nagydíj is. A szépséges látvánnyal érkező cseresznyevirágzással kapcsolatos japán fesztiválok közül többet nem tartanak meg. A július 24-én kezdődő tokiói olimpia jelen állás szerint nincs veszélyben.

Korábban megírtuk, hogy a Vuhanból induló vírus hogyan alakította át az utazási lehetőségeket, illetve azt is, milyen példátlan lépéseket tett Kína a továbbterjedés megakadályozása érdekében. A légitársaságok többsége szokatlan intézkedéseket vezetett be, rengeteg járatot töröltek már. Kínában sok szállodát bezártak, Olaszország északi felében több település is vesztegzár alá került.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom