Close
Ezeket a turistalátványosságokat és eseményeket befolyásolja a koronavírus terjedése

Ezeket a turistalátványosságokat és eseményeket befolyásolja a koronavírus terjedése

Az egész Ázsiában kezdődött a sanghaji Disney Resorttal, aztán nem sokkal később a kontinens valamennyi, Disney-tematikájú szórakoztató-központját elérte. A koronavírus terjedése miatt nem csupán Kínában, hanem a világ számos pontján átmenetileg bezártak ismert látványosságok, és rengeteg patinás rendezvényt töröltek vagy halasztottak el.

Franciaországban száznál is több fertőzött esetet regisztráltak, ezért határozatlan időre újra bezárták a párizsi Louvre-t elsősorban a dolgozók érdekében. Összesen több mint kétezer-háromszáz embert alkalmaznak az intézményben, mely egyike a világ leglátogatottabb múzeumainak. Napi körülbelül tízezer ember kíváncsi a tárlatokra, a bolygó minden pontjáról érkeznek a látogatók, ezért a dolgozók szakszervezete szerint csak idő kérdése lett volna, mikor jelenik meg a vírus a Louvre falain belül.

A szöuli Kjongbokkung királyi palotában határozatlan ideig szünetelnek a vezetett túrák, egyénileg viszont végig lehet járni az eredetileg 1395-ben felhúzott épületet. Maradva Ázsiában, a 634 méter magas Tokyo Skytree március első napján bezárt, a tervek szerint március 15-től látogatható újra. A tokiói Disneyland és a DisneySea március 16-án nyitja meg a kapuit, az Universal Studios március 15-ig zárva tart. A hongkongi Disneyland és az Ocean Park, valamint a thaiföldi Legend Siam átmenetileg és határozatlan ideig szintén nem fogad látogatókat.

Az egyik európai gócpontnak számító észak-olaszországi Milánóban is érintettek a jelképnek számító épületek: korlátozottan ismét látogatható a Dóm, ellenben a Scala továbbra is zárva van.

Itália északi felében számos múzeumba tilos még a belépés, a velencei Peggy Guggenheim Collection korlátozza a látogatók számát,

és arra kéri az embereket, hogy legalább egyméteres távolságot tartsanak egymástól.

Ázsiában többek között a pekingi Palace Museum, a The Mori Art Musem, a Modern Művészetek Múzeuma, a Kiotói Nemzeti Múzem, a dél-koreai Nemzeti Múzeum sem fogad látogatókat bizonytalan ideig.

Mint megírtuk, jó néhány patinás esemény elmaradt Európában és szerte a világban. A velencei karnevált idő előtt befejezték, a milánói bútorszalont későbbre tolták, a Baselworldöt és a genfi autószalont ebben az évben meg sem tartják. A híres Tokiói Maratonon kizárólag profik és kerekesszékesek indulhattak (amatőrök nem), Párizsban nem rendezték meg a szokásos téli félmaratont.

A thaiföldi Forma–1-es futamot elhalasztották, vélhetően hasonló sorsra jut az április 5-re kiírt Vietnámi Nagydíj is. A szépséges látvánnyal érkező cseresznyevirágzással kapcsolatos japán fesztiválok közül többet nem tartanak meg. A július 24-én kezdődő tokiói olimpia jelen állás szerint nincs veszélyben.

Korábban megírtuk, hogy a Vuhanból induló vírus hogyan alakította át az utazási lehetőségeket, illetve azt is, milyen példátlan lépéseket tett Kína a továbbterjedés megakadályozása érdekében. A légitársaságok többsége szokatlan intézkedéseket vezetett be, rengeteg járatot töröltek már. Kínában sok szállodát bezártak, Olaszország északi felében több település is vesztegzár alá került.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom