Close
Ezeket a turistalátványosságokat és eseményeket befolyásolja a koronavírus terjedése

Ezeket a turistalátványosságokat és eseményeket befolyásolja a koronavírus terjedése

Az egész Ázsiában kezdődött a sanghaji Disney Resorttal, aztán nem sokkal később a kontinens valamennyi, Disney-tematikájú szórakoztató-központját elérte. A koronavírus terjedése miatt nem csupán Kínában, hanem a világ számos pontján átmenetileg bezártak ismert látványosságok, és rengeteg patinás rendezvényt töröltek vagy halasztottak el.

Franciaországban száznál is több fertőzött esetet regisztráltak, ezért határozatlan időre újra bezárták a párizsi Louvre-t elsősorban a dolgozók érdekében. Összesen több mint kétezer-háromszáz embert alkalmaznak az intézményben, mely egyike a világ leglátogatottabb múzeumainak. Napi körülbelül tízezer ember kíváncsi a tárlatokra, a bolygó minden pontjáról érkeznek a látogatók, ezért a dolgozók szakszervezete szerint csak idő kérdése lett volna, mikor jelenik meg a vírus a Louvre falain belül.

A szöuli Kjongbokkung királyi palotában határozatlan ideig szünetelnek a vezetett túrák, egyénileg viszont végig lehet járni az eredetileg 1395-ben felhúzott épületet. Maradva Ázsiában, a 634 méter magas Tokyo Skytree március első napján bezárt, a tervek szerint március 15-től látogatható újra. A tokiói Disneyland és a DisneySea március 16-án nyitja meg a kapuit, az Universal Studios március 15-ig zárva tart. A hongkongi Disneyland és az Ocean Park, valamint a thaiföldi Legend Siam átmenetileg és határozatlan ideig szintén nem fogad látogatókat.

Az egyik európai gócpontnak számító észak-olaszországi Milánóban is érintettek a jelképnek számító épületek: korlátozottan ismét látogatható a Dóm, ellenben a Scala továbbra is zárva van.

Itália északi felében számos múzeumba tilos még a belépés, a velencei Peggy Guggenheim Collection korlátozza a látogatók számát,

és arra kéri az embereket, hogy legalább egyméteres távolságot tartsanak egymástól.

Ázsiában többek között a pekingi Palace Museum, a The Mori Art Musem, a Modern Művészetek Múzeuma, a Kiotói Nemzeti Múzem, a dél-koreai Nemzeti Múzeum sem fogad látogatókat bizonytalan ideig.

Mint megírtuk, jó néhány patinás esemény elmaradt Európában és szerte a világban. A velencei karnevált idő előtt befejezték, a milánói bútorszalont későbbre tolták, a Baselworldöt és a genfi autószalont ebben az évben meg sem tartják. A híres Tokiói Maratonon kizárólag profik és kerekesszékesek indulhattak (amatőrök nem), Párizsban nem rendezték meg a szokásos téli félmaratont.

A thaiföldi Forma–1-es futamot elhalasztották, vélhetően hasonló sorsra jut az április 5-re kiírt Vietnámi Nagydíj is. A szépséges látvánnyal érkező cseresznyevirágzással kapcsolatos japán fesztiválok közül többet nem tartanak meg. A július 24-én kezdődő tokiói olimpia jelen állás szerint nincs veszélyben.

Korábban megírtuk, hogy a Vuhanból induló vírus hogyan alakította át az utazási lehetőségeket, illetve azt is, milyen példátlan lépéseket tett Kína a továbbterjedés megakadályozása érdekében. A légitársaságok többsége szokatlan intézkedéseket vezetett be, rengeteg járatot töröltek már. Kínában sok szállodát bezártak, Olaszország északi felében több település is vesztegzár alá került.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

koronavírus | látványosságok | utazás | korlátozások | események

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram