Hétvégén olyan dolog történik Budapesttel, amire hónapok óta vártunk

A főváros kidolgozta a Budapest Restart programot, fokozatosan indulhat újra az élet. A járvány előtt, korábban már említett pesti alsó rakpart hétvégi lezárása és a gyalogosok, illetve kerékpárosok előtti megnyitása már most, május 16-án megtörténik. 

Rendkívül sokat voltunk otthon. Elkerültük a közparkokat, játszótereket, maximum kevésbé frekventált erdei részeken sétáltunk, levegőztünk. Nagyon hiányzik a városi nyüzsgés, a májusi délutáni teraszozások, a futókörök, tereken kávézások. Most úgy tűnik, egy kicsit fellélegezhetünk, és amolyan bűnös érzet nélkül sétálhatunk vagy biciklizhetünk a Duna mentén, a pesti alsó rakparton, amit szombat-vasárnap lezárnak az autós forgalom elől.

Engedélyezik a margitszigeti kikapcsolódásokat, legálisan léphetünk a Hajógyári-sziget gyepére, és néhány játszótér is ismét megtelhet élettel és a szabadba vágyó kicsikkel.

A főpolgármester elmondta, hogy amint újra kedvezőtlenül alakulnak a budapesti fertőzésszámok, az enyhítéseket visszavonják, és kialakulhat a húzd meg-ereszd meg szituáció. Reméljük, ez nem következik be, és mostantól minél többet élvezhetjük a fővárosi közterületeket, a lezárt rakpartot is. A maszkok viseléséről és egyéb fontos információkról hamarosan tájékoztatják a budapestieket.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Pixabay)

promenád | főváros | újranyitás | rakpart | séta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom