Close
Május elsején felszállnak a Wizz Air gépei

Május elsején felszállnak a Wizz Air gépei

A budapesti központú diszkont légitársaság jövő héten pénteken munkába állítja a flottája egy részét.

Közleményben jelentette be a Wizz Air, hogy május elsején beindítja néhány járatát, így péntektől London, Budapest, Bukarest, Lisszabon és Tenerife között fognak repülni a gépeik. Minden gépet minden este fertőtlenítenek, a pilóták és a személyzet kesztyűt és maszkot fog viselni a teljes út során, illetve az utasoknak fertőtlenítőkendőket fognak kiosztani minden úton.

A legtöbb légitársaság még nem lépte meg ezt, az EasyJet, a Jet2 és a British Airways gépei például még nem szálltak fel azóta, amióta az európai légi közlekedés megállt. A Wizz Airt piaci kényszerűségből nyilvánvalóan követni fogják a versenytársai is a következő hónap során.

Owain Jones, a Wizz Air igazgatója azt mondta, a lutoni repülőtérről induló járatok célja, hogy segítsenek azoknak, akiknek szükséges utazniuk, de közben a legfontosabb számukra az utasaik és a személyzetük egészsége és biztonsága.

“Az intézkedéseink a lehető legnagyobb köztisztasági szintet fogják eredményezni. Arra kérjük az utasainkat, hogy nézzék meg a biztonságos utazásról készített videónkat, és ismerkedjenek meg az új egészségügyi és biztonsági intézkedéseinkkel.”

Noha az európai kontinensen már több ország enyhít az eddigi szigorításokon, a nemzetközi utazást még egyetlen kormány sem ajánlotta az állampolgárainak.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

koronavírus | wizz air | légitársaság | portugália | gazdasági válság

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram