Close
A remény sugarát jelenti a nápolyiaknak ez a részleges feloldás

A remény sugarát jelenti a nápolyiaknak ez a részleges feloldás

Majdnem két hónapos zárvatartás után újra működik a nápolyi pizzériák egy része.

Mindez fontos lélektani tényező a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – olvasható a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleményében.

Rómában és más olasz településeken ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, Nápolyban azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt a város a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy négyezer-háromszáz embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra. Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket. “A remény sugarát látjuk ebben” – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák harminc-negyven százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este tíz órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

pizza | koronavírus | étterem | házhoz szállítás | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom