Close
Kína feketelistára teszi a karantén után megvadult turistákat

Kína feketelistára teszi a karantén után megvadult turistákat

A nagy falat vandalizálta pár karanténból kiszabadult pekingi. A hatóságok ellenlépésre készülnek.

Kína az elmúlt napokban az ország több pontján lazított a korábban bevezetett intézkedésein. Ennek következtében az első áprilisi hétvégén kirándulók ezrei indultak meg a népszerű turistacélpontok felé. A főváros körzetében ilyennek számít a kínai nagy fal badalingi része, amely mintegy hetven kilométerre található Pekingtől.

A népszerű közösségi oldalon, a Weibón hatalmas kommentáradat alakult ki a jelenség kapcsán, ahol több fotót is csatoltak, amint kirándulók megrongálják a fal badalingi részeit.

Válaszképpen a Nagy Fal Iroda, amely a műemlék fenntartását végzi, április 6-tól kezdődően újféle, szigorított intézkedéseket vezetett be a badalingi turisztikai zónában. Ígéretük szerint hétféle kihágást fognak pénzbüntetéssel sújtani, köztük azt, ha a műemlék falába belekarcolnak, ráadásul az elkövetőket feketelistára teszik, és nyilvánosságra hozzák a nevüket.

„Azzal, ha nyilvánosságra hozzák ezeket a feketelistákat, nagyobb nyomást helyeznek az elkövetőkre, és így rövid pórázt tesznek azokra a turistákra, akik nem tartják tiszteletben a szabályokat”, írta a Beijing Daily napilap.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom