Milyen lenne kiszakadni a karanténból, és elutazni egy távoli szigetre, mondjuk a Karib-tengeri St. Lucia szigetére? Mivel a légitársaságok szinte megszűntek működni, és utazási korlátozásokat vezettek be az egész világon, most nem tudunk repülni, de a helyi turisztikai ügynökség úgy döntött, virtuális túrákkal segít csillapítani az utazási vágyainkat.
A turisztikai ügynökség egy mini websorozatot indít a héten, amit hetente kétszer lehet megnézni az Instagram-oldalán. "Noha most nem lehet utazni, virtuálisan bárki ellátogathat hozzánk az otthona biztonságából – állítja az ügynökség képviselője.
– Vegyünk részt jógaórákon és meditáción, készítsünk trópusi koktél a helyi Chairman’s Reserve Rumból, vagy a helyi séffel, Shorne Benjaminnal készítsünk el egy helyi specialitást!”
A websorozat célja, hogy virtuálisan megosszák, milyen a St. Lucia-i kultúra, a sziget természeti szépsége, és az is, hogy kapcsolatban maradjanak a potenciális turistákkal és turisztikai irodákkal. Noha a mondat első része nemes és kedves gesztus, nem kérdés, hogy a második részben rejlik a lényeg. Azok a helyek, amelyek a járvány előtt népszerűek voltak, már arra készülnek, hogy ismét megnyissák ajtóikat a nemzetközi turistaáradat előtt – főleg az olyan helyek, amelyek szinte kizárólag a turizmusra épülnek. Ahogy kifelé lépegetünk a járványból, egyre több hasonlót fogunk látni. És ez jó, mert azt jelenti, hogy lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba.
A jógaórát és a főzőleckét már meg lehet nézni az ügynökség Instagram-oldalán.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Remélhetőleg nyáron már csak egy rossz emlék lesz – Vendéglátósok a kialakult helyzetről
- Külföldön élő magyarok mondják el, hogyan élik meg a járványt
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- A Bocuse d’Or séfjei a mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek
- Bezár a koronavírus miatt az egyik legjobb budapesti étterem
- Nem pánikolok, nem a saját kényelmemet nézem elsősorban, hanem a közös érdekeinket!
- Így segít a kenyérhiányon egy elit budapesti pékség
- Ezt a három dolgot betartva rendben lehet a mentális egészségünk
- Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek
- Így nyitnak újra a vendéglátóhelyek Kínában, a vírus csendesedtével
- A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times
- Szorongást csökkentő, valóságból kizökkentő, szívmelengető akciótervünk
- Ha csak egy emberre hallgatunk a koronavírus kapcsán, az legyen Jane Goodall
- Ebből a vírusból nagyon sokat kell tanulnunk
- Egy Tisza-tavi lakatlan szigeten rendezte be a karanténját egy természetfilmes
- Így lehet segíteni a bajba jutott turizmuson egy egyetemista szerint
- Ezt tanácsolja egy asztronauta az önkéntes bezártságra
- A koronavírus sok jó dolgot elvesz tőlünk, de vissza fogunk térni
- Szívszorító látvány a szellemvárossá változott Budapest
- Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját
- Mostantól minden héten kiveszek egy napot, és nem gondolok a koronavírusra
turizmus | ügynökség | járvány | st lucia
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!