Close
Ez a kis 3D-nyomtatott szerkezet enyhíthetné a vírus terjedését

Ez a kis 3D-nyomtatott szerkezet enyhíthetné a vírus terjedését

A Materialise nevű belga illetőségű, 3D-nyomtatással foglalkozó cég egy ügyes, formatervezett kilincstoldást tervezett, hogy elkerülhető legyen a felületek fogdosása és ezáltal a vírus terjedése is. Egyes források szerint az acélon és a műanyagon akár három napig is megél a COVID–19, ezért célszerű a kilincsek sűrű fertőtlenítése. Ezzel a kis szerkezettel elkerülhető lenne az érintés. 

Sokan vetjük be a könyökünket, lábunkat a nyílásszáróknál, de a Materialise egy hatékony és kellemes kinézetű aprósággal próbálná forradalmasítani a mindennapi mozdulatokat.

A cég eredetileg főleg a home office opcióval nem élő irodákba és az egészségügyi létesítményekbe találta ki a 3D-printerrel megvalósított toldalékot.

Csupán néhány csavar szükséges a rögzítéséhez, és többféle dizájnt készítettek, igazodván a sokféle kilincsformához. Ők eddig ezerötszáz darabot gyártottak le, kifejezetten egészségügyi intézményeknek szánva, de a dizájnokat letölthetővé tették, és már több mint harmincezer letöltésnél járnak.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Materialise)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom