Close
Ez a kis 3D-nyomtatott szerkezet enyhíthetné a vírus terjedését

Ez a kis 3D-nyomtatott szerkezet enyhíthetné a vírus terjedését

A Materialise nevű belga illetőségű, 3D-nyomtatással foglalkozó cég egy ügyes, formatervezett kilincstoldást tervezett, hogy elkerülhető legyen a felületek fogdosása és ezáltal a vírus terjedése is. Egyes források szerint az acélon és a műanyagon akár három napig is megél a COVID–19, ezért célszerű a kilincsek sűrű fertőtlenítése. Ezzel a kis szerkezettel elkerülhető lenne az érintés. 

Sokan vetjük be a könyökünket, lábunkat a nyílásszáróknál, de a Materialise egy hatékony és kellemes kinézetű aprósággal próbálná forradalmasítani a mindennapi mozdulatokat.

A cég eredetileg főleg a home office opcióval nem élő irodákba és az egészségügyi létesítményekbe találta ki a 3D-printerrel megvalósított toldalékot.

Csupán néhány csavar szükséges a rögzítéséhez, és többféle dizájnt készítettek, igazodván a sokféle kilincsformához. Ők eddig ezerötszáz darabot gyártottak le, kifejezetten egészségügyi intézményeknek szánva, de a dizájnokat letölthetővé tették, és már több mint harmincezer letöltésnél járnak.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Materialise)

dizájn | koronavírus | koronavírus-járvány | ajtó | kilincs

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom