Close
Megható és felemelő, ahogy Frank Sinatra dalát éneklik a New York-iak

Megható és felemelő, ahogy Frank Sinatra dalát éneklik a New York-iak

A világ fővárosa sem tétlenkedik, ha kedélyjavításról, szolidaritásról és életszeretetről van szó. Frank Sinatra: New York, New York című klasszikusától zengett a minap Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island és Bronx. Ki hangszóróból, mások énekkel, hangszerekkel játszották a város himnuszát. New York Strong!

Pár hete volt, hogy mosolyogtunk és meg is hatódtunk az első olasz és spanyol zenés karanténkoncerteken, spontán kialakult flashmobokon. Mintha sokkal régebben lett volna, pedig márciust írtunk. A koronavírus-járvány miatt egyre aggasztóbb helyzetbe került New York csodálatos városa is – a metropolisz azonban nem lenne ugyanaz a lakói nélkül, akik most lehetőség szerint természetesen otthon vannak és kivárnak.

Mindegy, hogy Manhattan előkelőbb negyedeiről, Brooklyn bohém környékéről vagy Queens tipikus lakótelepeiről beszélünk, rengetegen csatlakoztak a csütörtök esti megmozduláshoz. Egészen pontosan 19:02-kor kezdődött a New York Sings Along, egyből az esti közösségi tapsolás után, amely kifejezetten az egészségügyi dolgozóknak szól, és gyakorlatilag az egész világon egy kedves és szívből jövő szokássá vált.

A New York Sings Along egyelőre egy Facebook-eseménnyel terjed, és önkéntes alapon a Peace of Heart kórus vezeti. Két helyi rádiócsatorna is játssza a Sinatra-dalt, így nincsen csúszás és káosz sem.

 

View this post on Instagram

 

#newyorknewyork

A post shared by Cheney Wells (@cheneywells) on

Az egész megmozdulás két okból jöhetett létre: egyrészt a mindennapi hősök iránt érzett szolidaritás, másrészt a közösségi élmény és a zene ereje, ami motiválja az embereket.

Bár ez a sosem várt élethelyzet szorongató, de gyakorlatilag New York lakói most így képzelhetik magukat a giccses Times Square-i éneklős-táncos flashmobokra, a rendkívüli metrós spontán koncetekre. Ez még csak az első este volt, de bizonyára tele lesz videókkal az internet.

 

View this post on Instagram

 

Tonight’s citywide sing-along! #newyorknewyork #nycstrong

A post shared by April Bedford (@auntiezsazsa) on

 

View this post on Instagram

 

It’s up to you #newyorknewyork ! . . . . . #quarantine #brooklyn #carrollgardens #clapbecausewecare

A post shared by omar (@omar_divina) on

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

nyc | nagy alma | frank sinatra | big apple | new york

FOLYTASD EZZEL

Így próbálják Dél-Spanyolországba csábítani a gazdagokat

Vacsoráznál az Outlander sztárjával? Ezen a tematikus luxusutazáson megteheted

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom