Close
Öt tipp, hogy most se maradjunk igazi New York-élmény nélkül

Öt tipp, hogy most se maradjunk igazi New York-élmény nélkül

A szigorú intézkedéseket követően leállt a folyamatosan izgő-mozgó város, az emberek visszahúzódtak, a hamisítatlan New York-iság bizonytalan időre elveszett. De ahogy egy korábbi cikkben írtuk, New York Strong. Vissza fog térni.

Addig is, íme néhány virtuálisan átélhető tipikus New York-élmény a manhattani látképtől kezdve a Central parki sétáig.

Helikopteres túra Manhattan fölött

Persze csak a képernyő elől, de ez a 360 fokos panorámát kináló égi kirándulás még így is szédítő élmény.

Madártávlatból figyelhetünk meg olyan ikonikus helyeket, mint a Szabadság-szobor, a Times Square vagy a Central Park.

Napfelkelte a Brooklyn hídon

Az egyik legnépszerűbb Insta-pozitív program, amikor hajnalban megyünk végig a monumentális építményen, miközben a háttérben felkel a nap, és lassan ébredezik a város.

Természetesen nem ugyanaz mindezt átélni a monitoron keresztül (bár a képek fantasztikusak), viszont nem is kell korán kelni.

Szétnézni a Grand Central Terminalon

Szintén a kihagyhatatlanok közé tartozik a világ legnagyobb pályaudvara (legalábbis a peronok számát tekintve), melyet naponta félmillión keresnek fel.

Az impozáns előcsarnokú, 1871-ben átadott grandiózus épület számos filmben szerepelt már, napjainkban viszont szinte kong az ürességtől. Ide kattintva az egész bejárható.

Cseresznyefa-sokadalom

A tavasz és a cseresznyefák virágzása nem csupán Japánban járnak jegyben.

New York jó néhány parkja borul rózsaszínbe az évnek ezen szakaszában, különösképpen a Brooklynban található Brooklyn Botanical Garden, amit néhány kattintással virtuálisan is körbe lehet járni.

Kirándulás a Central Parkban

Mert egy New York-i trip nem teljes a központi park felfedezése nélkül.

Több mesterséges tó, sétány, két korcsolyapálya, egy vadaspark és több, sportolásra használható füves terület és játszótér található az 1858-ban megnyitott gigantikus parkban, melyet a fotelben ülve is alaposan bebarangolhatunk.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

Brooklyn híd | manhattan | new york | koronavírus | túra

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram