Így indul majd újra az EasyJet a járvány végén

A népszerű európai diszkont légitársaság már nyilatkozott róla, hogy milyen intézkedéseket vezetnének be, ha a közeljövőben újra munkába állnának. A BBC-nek meséltek a poszt-koronavírus terveikről. 

Johan Lundgren, a vállalat első embere szerint több helyet fognak felszabadítani a repülőkön, hogy a távolság megtartása a levegőben is lehetséges legyen. Ez annyit jelent, hogy a sorban, ahol három szék van egymás mellett, a középső ülésekre a kezdeti időszakokban nem árusítanak majd jegyet.

Lundgren szerint ezt az utasok sem bánják majd, ez egy olyan észszerű intézkedés, ami betartható, és nagyobb biztonságérzetet ad majd az utasoknak. Az elsődleges ugyanis az emberek biztonsága, komfortérzete.

A középső ülés szabadon hagyásának kérdésében nem az EasyJet az első fecske. Az American Airlines és a United Airlines néhány megmaradt, jelenleg is repülő járatán már megkezdte ezt a gyakorlatot, és automatikusan átfoglalják az utasokat, az Alaska Airlines pedig május 31-ig egyenesen blokkolta a középső üléseket.

A földre kényszerített légitársaságok pauzája még nem tudni, mikor ér véget, de egyesek már elkezdtek mozgolódni. Így van ezzel például az Emirates is, amely tesztüzemben már repül, úgynevezett poszt-covid19 járatokkal, melyekre csak vérvizsgálat után szállhatnak fel az utasaik.

Sok-sok ilyen hírre számítunk a jövőben, melyek újraformálják majd a polgári légi közlekedés alapból komoly szabályrendszerét.

2001. szeptember 11-e után is megannyi protokoll változott, így most, a koronavírus közben és a jövőbeli lecsengés után is új időszámítás jöhet.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Emirates, Unsplash)

diszkont légitársaság | emirates | koronavírus-járvány | easyjet | repülő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom