Close
Vért vesz az utasaitól az Emirates légitársaság a jövőben

Vért vesz az utasaitól az Emirates légitársaság a jövőben

Talán ez lesz a légi közlekedés jövője?

Talán ez lesz a légi közlekedés jövője: a dubaji Emirates légitársaság vérvétellel ellenőrzi utasai állapotát a járatok felszállása előtt.

A légitársaság által kiadott sajtóközlemény szerint az első teszteket szerdán hajtották végre a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren, ahol egy Tunéziába tartó járat utasain végezték el a Covid–19 gyorsteszteket. Az ellenőrzéseket a Dubaji Egészségügyi Hatóság végezte el a 3-as terminálban, a csoportos becsekkolás előtt. Az eredményekre mindössze tíz percet kellet várni.

Az Emirates állítása szerint ők az első légitársaság, amely ilyen teszteket készíttet.

“Arra készülünk, hogy más járataink előtt is bevezessük ezt a gyakorlatot – mondta Adel Al Rehda, a légitársaság egyik vezetője. – Így azonnali eredményeink lesznek, ami fontos lehet olyan országokba utazóknak, ahol írásos dokumentummal kell bizonyítani, hogy valaki nem fertőzött.”

A vértesztek nem mutatják ki a koronavírus jelenlétét, de képesek detektálni, ha a szervezet a betegség leküzdéséhez antitesteket termelt. Az Amerikai Élelmiszeripari és Gyógyszerészeti Hatóság szerint ez sem garancia arra, hogy valaki nem fertőzött, mivel a fertőződés első napjaiban a szervezet nem termel antitesteket, mindenesetre az ilyen tesztek valószínűleg egyre elterjedtebbek lesznek a jövőben.

Nagy kérdés, hogy az utasok mennyire szeretnék, ha a jövőben rutineljárás lenne a felszállás előtti vérvétel, sokan ugyanis kifejezetten viszolyognak ettől a művelettől. Ahogy a Roadster egyik újságírója a hírt olvasva megjegyezte: „Akkor én többet nem repülök.”

A koronavírus-járvány okozta válság első hulláma a légi közlekedést is érintette, a légitársaságok flottájának java része jelenleg is üzemen kívül van. Elemzések szerint 2020-ban a szektor 314 milliárd dolláros veszteséget fog elkönyvelni, ami 55%-os zuhanás a tavalyi évhez képest.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom