Close
Így lehetünk legalább lélekben ott a világ ikonikus helyein

Így lehetünk legalább lélekben ott a világ ikonikus helyein

Hogy mekkora hatással is van a koronavírus-járvány a mindennapjainkra, azt sokféleképpen lehet szemléltetni, legjobban talán a világ legismertebb látnivalóinak kiüresedése adja vissza a szokatlan helyzetet. A békeidőben egymást kerülgető turisták ugyanis mindenhonnan eltűntek, a velencei Szent Márk tértől kezdve a szöuli Kjongbokkung palotáig mostanság magányosan pihennek a máskor túlzsúfolt épületek.

Ahány ország, annyiféle intézkedés, de abban egységes képet mutatnak a nagyvárosok, hogy szinte mindenhol bezárták a közösségi helyeket, a múzeumokat, a kulturális központokat, és a vendéglátóhelyek látogatottságát is korlátozták.

Mindez azt jelenti, hogy ahol korábban tobzódtak az emberek, ott most a nyugalom és a kihaltság játssza a főszerepet, de remélhetőleg nem tart sokáig ez az állapot, és hamarosan újra felfedezőútra indulhatunk – még ha talán át is alakulnak majd a turistáskodási szokások.

Addig is, ha hiányzik néhány ikonikus látnivaló, vagy szeretnénk legalább lélekben ott lenni a prágai óvárosban, netán a tenerifei tengerparton, itt a lehetőség, hogy webkamerán keresztül élőben kövessük, mi történik éppen a világszerte ismert helyeken:

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom