Close
Az Emirates utasszállítására egyre kisebb, másra viszont egyre nagyobb az igény

Az Emirates utasszállítására egyre kisebb, másra viszont egyre nagyobb az igény

A Covid–19 járvány kitörése óta az Emirates Airline a hatósági korlátozásokhoz és a utazási igényekhez igazítja működését. A légitársaság mindaddig működteti a járatait, amíg utasai biztonsággal hazaérnek, miközben egyre több ország alkalmaz utazási szigorításokat vagy akár teljes zárlatot. Az Emirates fenntartja a nemzetközi teherszállító-kapacitását, és Boeing 777-es flottáját a létfontosságú áruk, köztük orvosi felszerelések szállítására állítja szolgálatba.

Ahmed bin Saeed Al Maktoum, az Emirates Csoport elnök-vezérigazgatója bejelentette:

“Globális légitársaságként abban a helyzetben találtuk magunkat, hogy nem tudunk személyszállítást végezni mindaddig, amíg az országok újranyitják határaikat és visszatér az utazások iránti bizalom. Ezért úgy döntöttünk, hogy március 25-től átmenetileg felfüggesztjük utasszállító járataink többségét, de teherszállítást továbbra is végzünk. Folyamatosan figyeljük az eseményeket, és amint lehet, újraindítjuk szolgáltatásainkat.”

A nemzeti kormányokkal folytatott konzultációkat követően az Emirates segítséget nyújt az Egyesült Királyság, Svájc, Hongkong, Thaiföld, Malajzia, Fülöp-szigetek, Japán, Szingapúr, Dél-Korea, Ausztrália, Dél-Afrika, az Egyesült Államok és Kanada polgárainak, ezért ezekbe az országokba továbbra is működtet járatokat. Mivel a helyzet folyamatosan változik, az utasoknak érdemes ellenőrizniük a járatok státuszát az emirates.com weboldalon.

“Az Emirates Csoport pénzügyileg erős, cash-flow likviditása magas, így felkészült a hosszabb ideig tartó, csökkentett üzemmódra is.”

– nyilatkozta az elnök-vezérigazgató.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Emirates, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom